dissabte, 3 de desembre del 2011

Boles de formatge


Anem a per un altre aperitiu.

Aquestes boletes m’encanten,  i són perfectes per sorprendre als invitats, en la blogosfera ja són bastan famoses però, en el meu cas va sorprendre molt als meus amics i familiars a les festes de l’any passat de Nadal.
Aquest any faig una prova,  les he preparat ja, i les he posat al congelador, així ja tinc una altra cosa feta, a veure com sortirà...




Ingredients:
-          Per les boles de salmó:
Dos safates de salmó fumat
6 nous
1 terrina de formatge  per untar
Una rodantxa de formatge de cabra sense la vora
-          Per les boles de pernil salat:
Una safata de pernil salat tallat molt fi
Un puny d’ametlles torrades i pelades
4 o cinc dàtils
1 terrina de formatge per untar
Una rodantxa de formatge de cabra sense la vora
Una mica de mantega per untar els motlles
Una glaçonera de silicona

Untar els forats de la glaçonera amb una mica de mantega.
-          Per fer les boles de salmó. Pelar les nous i tallar ben petites, barrejar amb els formatges i fer boles amb el salmó. Posar un tall de salmó, que surti una mica per les vores, com a base en un forat la glaçonera, farcir amb la barreja i tancar formant una bola amb el sobrant que hi havia a les vores. Així fins acabar amb els ingredients.
-          Per fer les boles de pernil salat. Tallar les ametlles ben petites, tallar també els dàtils en daus petitets i barrejar amb els formatges i fer les boles amb el pernil. Posar un tall de pernil, que surti una mica per les vores, com a base en un forat la glaçonera, farcir amb la barreja i tancar formant una bola amb el sobrant que hi havia a les vores. Així fins acabar amb els ingredients.

És una mica entretingut però val la pena.

Bon cap de setmana!!

11 comentaris:

  1. tenen un magnific aspecte... i això de congelar-los es també una gran idea.... feina feta....

    ResponElimina
  2. yo he preparado las de jamoncito, muy parecidas y triunfé y mucho.... voy a probar también con las de salmón, que buena idea! besitos y feliz finde!

    ResponElimina
  3. Són realment bones, ho confirmo!! ideals per un sopar de nadal o pica pica qualsevol!!! desapareixen en un plis plas! petons

    ResponElimina
  4. Són d'aquells aperitius que aconsegueixen sorprendre els convidats! Les has congelat amb el pernil i el salmó o només la bola de formatge?

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  5. Un cop les vaig fer i van volar! Ai ens hem d'anar preparant que està el Nadal prop prop :)

    Las recetas de Glutoniana
    Todos cocinamos sin gluten

    ResponElimina
  6. Roser, otro aperitivo fácil y sabroso

    ResponElimina
  7. Això sí que és un senyor aperitiu...Sense complicacions per fer i deliciós. Picar i picar...

    ResponElimina
  8. Parecidos los hicimos el otro día en clase, son geniales!! A ti te han quedado con un aspecto delicioso. Una idea sencilla y muy resultona. Gracias Roser!
    Un abrazo

    ResponElimina
  9. Pels blocaires, qui sovint visitem blocs, veiem repetides receptes i deixen de sorprendre'ns.
    El cert és que quan ho veu i ho prova la gent que no navega per la xarxa, les preparacions recuperen el seu sentit.
    Salutacions

    ResponElimina
  10. Una gran idea i tenen una pinta!!!! Les faré aquest cap de setmana!
    Gràcies i salutacions,

    Mónica

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.