dimarts, 3 d’abril del 2012

Panadons d’espinacs


Aquests panadons són molt típics en el meu poble per setmana santa. Així que ens vam posar juntament amb la meva mare mans a la feina, ja que ens agrada fer-ne, i que casolans són molt més bons!



Ingredients, ens van sortir uns 20 panadons:
3 kg d’espinacs nets
10 o 11 dents d’all
1 got de julivert tallat petit
Panses
Sal
Oli
Per la massa:
1 tassa i mitja d’oli
1 tassa i mitja d’aigua calenta, però sense bullir
Farina (la que agafi)
Una mica de sal

En una cassola gran saltejar els espinacs, posar poc a poc, fins que redueixin el tamany. Com que soltaran aigua, posar-los en un escorredor i retirar l’excés d’aigua exprimint amb les mans. Tornar a posar-ho a la cassola però amb el foc apagat, i afegir julivert fresc tallat ben petit, l’all tallat ben petit i un rajolí d’oli d’oliva, barrejar bé.



Després farem la massa. Posar en un vol l’aigua, l’oli i una mica de sal; anirem tirant la farina i barrejant fins que aconseguim una massa de no s’apegui, finalment formem una bola.

 
Encenem el forn a 230°.

Per fer els panadons, agafarem una mica de massa, l’estirarem de manera que quedi mes o menys rodona, no cal que sigui molt fina, o al gust de cadascú, posarem al centre una porció d’espinacs, per damunt unes quantes panses i tanquem.














Podem tancar com una empanadilla o de les vores cap al mig.









 
Ho posarem en una placa de forn i a coure  fins que estigui la superfície ben rosseta i la base cuita també.

Només treure’ls del forn quan encara estan molt calents, els regarem amb un raig d’oli per damunt. Aquesta operació es important perquè facin més goig i siguin més bons!

17 comentaris:

  1. I tant, els panadons!mmmm...ara jo sempre me'ls faig a part, sense panses! he!!

    ResponElimina
  2. No tenía aquesta recepta, han de ser ben bons!! Que tinguis bona setmana santa!! Petons

    ResponElimina
  3. UUaaauuu són com uns raviolis gegants!!! m'agrada molt el farcit que hi has posat, és el típic dels panadons??!! bona recepta! petons

    ResponElimina
  4. Oh Roser! Jo també els faig! Els vaig descobrir a Ponts i des d'aleshores me'n faig de tant, en tant, així amb espinacs com els teus i també amb tonyina, de vegades... que bons els panadons! Bona Setmana Santa!

    ResponElimina
  5. T'han sortit uns panadons genials, segur que estan boníssims! a mi es que tot el que té a veure amb verduretes m'encanta. I tens tota la raó, tot el que és fet cassolà és molt més bo!!
    Petons!

    ResponElimina
  6. Carai !!!!!que bons i ben originalas !!!!! bona idea !!!!!
    Petonets .

    ResponElimina
  7. hummm que rico por favor con lo que me gustan las espinacas... que tentación! besitos

    ResponElimina
  8. Un menjar ben sa i bo, no els coneixia i m'han agradat molt.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Quina bona pinta tenen, i les pases li han de donar el toc dolç que els ha de fer deliciosos. Molt bona recepta.

    petons

    ResponElimina
  10. No coneixia els panadons, però m'han encantat. La combinació d'espinacs i panses una delícia.
    Petons

    ResponElimina
  11. M'encanten aquestes receptes tradicionals de cada poble!
    I les receptes fetes a casa, sempre molt millors!!!

    Fins aviat!
    Anna

    ResponElimina
  12. fantasticos estos panadons de espinacas.Y felicidades por ser la ganadora del concurso de trucos del pienso.
    petons

    ResponElimina
  13. Mmmm! Que bo! Amb l'ho que ens arriben a agradar els espinacs, aquesta recepta la faré segur! Té una pinta boníssima!

    Petons guapa!

    ResponElimina
  14. Que bons¡¡¡¡ A casa ens encanten encara que no posem panses. Nosaltres posem ou dur i tonyina.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Aquests panadons si que son com els que comprem a casa!! Demà mateix m'hi poso... Només una pregunta: deixes que la massa reposi?
    Gracies.
    Marta.

    ResponElimina
  16. Aquests si que son com els que comprem a casa!! Demà mateix m'hi poso! Nomes una pregunta: deixes que la massa reposi?
    Gracies!
    Marta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt bons, la veritat! Doncs, si, la massa la pots deixar uns 30 minuts o aixi, encara que si no tens temps també es pot fer directament. Gràcies!

      Elimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.