Aquests panadons són molt típics en el meu poble per
setmana santa. Així que ens vam posar juntament amb la meva mare mans a la
feina, ja que ens agrada fer-ne, i que casolans són molt més bons!
Ingredients, ens van sortir uns 20 panadons:
3 kg d’espinacs nets
10 o 11 dents d’all
1 got de julivert tallat petit
Panses
Sal
Oli
Per la massa:
1 tassa i mitja d’oli
1 tassa i mitja d’aigua calenta, però sense bullir
Farina (la que agafi)
Una mica de sal
En una cassola gran saltejar els espinacs, posar poc a
poc, fins que redueixin el tamany. Com que soltaran aigua, posar-los en un
escorredor i retirar l’excés d’aigua exprimint amb les mans. Tornar a posar-ho
a la cassola però amb el foc apagat, i afegir julivert fresc tallat ben petit, l’all
tallat ben petit i un rajolí d’oli d’oliva, barrejar bé.
Després farem la massa. Posar en un vol l’aigua, l’oli i una
mica de sal; anirem tirant la farina i barrejant fins que aconseguim una massa
de no s’apegui, finalment formem una bola.
Encenem el forn a 230°.
Per fer els panadons, agafarem una mica de massa, l’estirarem
de manera que quedi mes o menys rodona, no cal que sigui molt fina, o al gust de
cadascú, posarem al centre una porció d’espinacs, per damunt unes quantes
panses i tanquem.
Podem tancar com una empanadilla o de les vores cap al
mig.
Ho posarem en una placa de forn i a coure fins que estigui la superfície ben rosseta i
la base cuita també.
Només treure’ls del forn quan encara estan molt calents, els regarem amb un raig d’oli
per damunt. Aquesta operació es important perquè facin més goig i siguin més
bons!
I tant, els panadons!mmmm...ara jo sempre me'ls faig a part, sense panses! he!!
ResponEliminaNo tenía aquesta recepta, han de ser ben bons!! Que tinguis bona setmana santa!! Petons
ResponEliminaUUaaauuu són com uns raviolis gegants!!! m'agrada molt el farcit que hi has posat, és el típic dels panadons??!! bona recepta! petons
ResponEliminaOh Roser! Jo també els faig! Els vaig descobrir a Ponts i des d'aleshores me'n faig de tant, en tant, així amb espinacs com els teus i també amb tonyina, de vegades... que bons els panadons! Bona Setmana Santa!
ResponEliminaT'han sortit uns panadons genials, segur que estan boníssims! a mi es que tot el que té a veure amb verduretes m'encanta. I tens tota la raó, tot el que és fet cassolà és molt més bo!!
ResponEliminaPetons!
Carai !!!!!que bons i ben originalas !!!!! bona idea !!!!!
ResponEliminaPetonets .
hummm que rico por favor con lo que me gustan las espinacas... que tentación! besitos
ResponEliminaUn menjar ben sa i bo, no els coneixia i m'han agradat molt.
ResponEliminaUna abraçada
Quina bona pinta tenen, i les pases li han de donar el toc dolç que els ha de fer deliciosos. Molt bona recepta.
ResponEliminapetons
No coneixia els panadons, però m'han encantat. La combinació d'espinacs i panses una delícia.
ResponEliminaPetons
M'encanten aquestes receptes tradicionals de cada poble!
ResponEliminaI les receptes fetes a casa, sempre molt millors!!!
Fins aviat!
Anna
fantasticos estos panadons de espinacas.Y felicidades por ser la ganadora del concurso de trucos del pienso.
ResponEliminapetons
Mmmm! Que bo! Amb l'ho que ens arriben a agradar els espinacs, aquesta recepta la faré segur! Té una pinta boníssima!
ResponEliminaPetons guapa!
Que bons¡¡¡¡ A casa ens encanten encara que no posem panses. Nosaltres posem ou dur i tonyina.
ResponEliminaPetons.
Aquests panadons si que son com els que comprem a casa!! Demà mateix m'hi poso... Només una pregunta: deixes que la massa reposi?
ResponEliminaGracies.
Marta.
Aquests si que son com els que comprem a casa!! Demà mateix m'hi poso! Nomes una pregunta: deixes que la massa reposi?
ResponEliminaGracies!
Marta.
Queden molt bons, la veritat! Doncs, si, la massa la pots deixar uns 30 minuts o aixi, encara que si no tens temps també es pot fer directament. Gràcies!
Elimina