A casa nostra ens
agraden molt els canalons i més els que fa cada any la meva mare per aquestes
dates. Ella en fa molts amb antelació i els congela; només congela el canaló
enroscat i el dia que vol fer-ne treu la ració que més li convingui i fa la
beixamel el mateix dia, així queden boníssims.
Així doncs amb la
proposta d’aquest mes a Memòries d’una cuinera, m’he animat i he fet els
canalons amb la meva mare per aprendre la seva recepta que tant ens agrada.
És una recepta
laboriosa però bonica d’aprendre, i per això estem!!
A veure si us
animeu:
Us dono la recepta
de la meitat que vam fer nosaltres, ja que ens va sortir casi 100 canalons,
però l’he reduït a la meitat.
Ingredients per
40-50 canalons:
Pasta per canelons,
2 o 3 paquets(no me’n recordo quans van en cada)
600gr. de pit de
pollastre.
500gr. de cuixes de
pollastre desossades
300gr. de llom de
porc
300gr. de carn de
vedella per estofar
125gr. de paté d’ànec
4 cebes mitjanes
4 o 5 dents d’all
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Llet
Farina
-
Per la beixamel de damunt Per 1
ració de 4 canalons:
1
cullerada de farina
1
cullerada de mantega
Llet
Sal
Nou
moscada
Formatge
ratllat
Rentar la carn,
deixar escórrer l’aigua i tallar-la a quadrats no molt petits. Posar en una
cassola gran un bon raig d’oli, que la cobreixi bé. Posarem la carn poc a poc
segons l’espècie. Primer la vedella, saltegem uns 5 minuts, després el llom,
uns 5 minuts més i al final tot el pollastre, ja que costa menys que es cuini. Afegim sal i pebre al gust i deixem coure uns
15 o 20 minuts a foc lent. Després d’aquest temps afegirem les cebes pelades i
tallades no cal tallar petit, i els alls pelats; coure uns 15 o 20 minuts més.
Si veieu que necessita més temps, doncs més.
Un cop cuit, es
treu la cassola del foc i es deixa reposar unes hores. Després ja podem passar
a l’altra part.
Piquem tota la carn
amb la picadora, la deixem en un vol i hi barregen el paté.
A part en una
cassola fer beixamel: posem 4 cullerades de mantega que es desfaci, afegim 4
cullerades de farina, cuinem fins que estigui rosseta i afegim llet freda poc a
poc, anant barrejant i fins que aconseguim una textura cremosa. Aquesta beixamel
l’afegim a la carn picada i barregem bé.
Ara posem a bullir
aigua i cuinem la pasta dels canalons.
Quan estigui repartim
la pasta estirada sobre draps de cotó una mica humits , perquè no s’enganxin, i
podem anar farcint els canalons. Paciència!!jejej
Finalment els podem
posar a congelar.
Per preparar una
ració per menjar. Agafem posem 4 canalons en un plat, fem una beixamel amb 1
cullerada de mantega i 1 de farina, cuinem fins que estigui rossa i afegim la
llet freda poc a poc i anant barrejant i fins que aconseguim la textura
desitjada. Afegim al final la sal i la nou moscada.
Posar la beixamel
per damunt dels canalons una mica de formatge i a gratinar.
Me tomaba dos o tres canelones ahora porque tienen una pintaza tremenda. Feliz Navidad!
ResponEliminaAyy nena... com m'agraden els CANELONS!!!
ResponEliminaI aquets de la teva MARETA, que en deuen esser de bons!!!
M'APUNTO LA RECEPTA
BONES FESTES XATA:)
Els de les mares no fallen mai, oi?
ResponEliminaJa veig que la teva mare i la meva estan tallades pel mateix patró, els va fer fa dies i al congelador.... Aquests son cassolans i bons mooooolt bons.. A gaudir-los. Petons, i Bon Nadal.
ResponEliminagenial la col·laboració amb la teva mare!!!! moltíssimes gràces bonica per participar. Molts petonets
ResponEliminaVisca els canelons de la mama! jejeje En el meu cas els feia la iaia, i des de que falta algun cop els hem fet ma mare i jo juntes, què bons! Felicitats a les dues, fan molt bona pinta!
ResponEliminaPetons
Sandra
Aiii els canelons de la mama...no es poden perdre aquestes costums tant i tant bones!! deliciosos han de ser, sembla que senti l'oloreta i tot! petons
ResponEliminaEls canelons de la mama sempre són els més bons ;)
ResponEliminaA mi m'agraden molt, m'en puc fer un fart. La teva recepta es sembla boníssima.
Una abraçada
canalons i croquetes tenen una cosa comuna ... mai en sobren i com els de la mama... cap.... així es que tu amb 100 i de la mama, ja tens asegurades unes bones festes... doncs
ResponEliminaBons nadals
Que bons, quina pinta... les receptes de les mares son les millors!! Aquestes vancances ja li he dit a la meva mare que m'ha d'ensenyar a fer algun plat que encara no controlo.
ResponEliminaBON NADAL guapa!!!
Sempre serán els mes bons i sempre el de la mare son els millors i dificils de superar.
ResponEliminaUn abraç i Bon Nadal.
roger els canelons es poden fer de mil maneres pero aquets, els de tota la vida, son els millors, molts petons i bones festes.
ResponEliminaM'encanten aquests canelons, els de tota la vida. A casa els fem molt semblants i sempre triomfen!
ResponEliminaUna abraçada i molt bones Festes!!!!
Anna
Els de la mama sempre són un 10!
ResponEliminaMe gustan estos canelones.
ResponEliminaTe han quedado muy bien.
Besos
Quins canelons més bons!! algun dia m'agradaria fer els de la meva mare també, però porten tanta feina!! M'ha agradat molt aquesta recepta també, l'apuntarem per fer variacions dels nostres!!
ResponEliminaOstres, Roser, feia molt que no visitava el teu bloc, i ara que estic xafardejant una miqueta he vist aquesta recepta que de ben segur fare! soc adicta als canelons! i si són els de la mama encara millor! tenen un aspecte fantàstic! Petons!
ResponEliminaJo hi poso cervells.. Galtas de porc amb hos... Conill.. Ah boletos. Per donar mesgust un farcellet de herbes tambe hi poso mantega de porc abans es posaba molt en contes de oli ara casi May es posa.
ResponElimina