dilluns, 19 de març de 2012

Crema Catalana – Crema de Sant Josep


Avui es Sant Josep i moltes felicitats a tots!!! I felicitats a tots els pares!
Per aquest motiu he volgut cuinar la crema típica d’aquest dia, i com que al meu Josep li agrada molt és el meu regalet per celebrar-ho.

Aquí us ensenyo la recepta recent feta, no he tingut temps quasi ni de deixar-la refredar!



Ingredients:
1 litre de llet
5 rovells d’ou
150gr. de sucre
40gr. de maizena
1 branca de canyella
Pela de llimó (només la part groga)
Sucre morè per cremar

Posar una mica de llet en un vol i diluir-hi la maizena.
En un cassó posar la resta de la llet i tots els ingredients menys els ous. I escalfar.
Mentre, afegir els rovells al vol amb la llet i la maizena i batre.
Quan la llet del cassó arrenqui el bull, retirar i afegir tota la barreja amb els ous.
Tornar a escalfar i barrejar, i quan arrenqui el bull un altre cop ja ho podem retirar i  repartir pels recipients. Retirar la pell de llimona i la canyella.
Quan estigui fred posar sucre per damunt i cremar.



24 comentaris:

  1. Es que amb la crema la temptació és molt gran, eh? La crema catalana sempre té èxit.

    ResponElimina
  2. mmm, tot un clàssic! sí senyor! Jo la prepararé demà en versió escuma, que queda molt fina i melosa.

    Les teves cassoletes t'han quedat molt llamineres...felicitats al teu Josep! jeje!

    ResponElimina
  3. Molt bona la teva crema, i molt clàssica, tal com mana!

    Felicitats al teu Josep! jeje!

    ResponElimina
  4. Molt bona Roser! M'ha agradat això del sucre morè per cremar. petonet!

    ResponElimina
  5. avui no en pot faltar!!! ;P petonets

    ResponElimina
  6. Digues que sí avui toca crema !!!!y aquesta de primera categoría !!!! felicitats !!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Avui si alguna cosa he aprés és que la crema catalana és típica d'avui! no ho sabia!!

    ResponElimina
  8. si que es bona si aquesta crema....jo tambe me la menjo mig-calenta jajajja!!! no mi puc resistir!! petons

    ResponElimina
  9. ¡Qué rica con ese caramelo por encima! Besos.

    ResponElimina
  10. UMMMMMM, la tipica y bonissima crema de Sant Josep.

    ResponElimina
  11. Que ricura de crema, me parece deliciosa!!! Saludos

    ResponElimina
  12. De-li-ci-o-sa!!!!!
    Me llevo esta deliciosa receta, me ha encantado y nunca la he echo
    Un beso

    ResponElimina
  13. que buena que es,te ha quedado fantastica
    peto

    ResponElimina
  14. buenísima esa crema, para empezar y no acabar
    Besos

    ResponElimina
  15. jo també vaig fer crema catalana, però diumenge que va venir la familia.
    fa temps que a sota de la cassoleta li poso puré de poma, ho vaig veure amb una revista i desde llavorens sempre faig així la crema. Està molt bona, si t'agrada la poma es clar

    petons

    ResponElimina
  16. Que bona!!! Segur que estava per llepar-se els dits!!

    ResponElimina
  17. Passat per casa que tens un regal!!!

    Roser!! ;)

    ResponElimina
  18. Aquesta crema jo tampoc l'hagués deixat refredar... Fa un goig!!!
    petonets

    ResponElimina
  19. Quina pinta!! M'encanta la crema catalana, t'ha quedat perfecta.

    Petons

    ResponElimina
  20. Enhorabona pel blog i per les receptes, aquesta en concret no puc deixar de provar-la!! quina pinta... a mem si m'animo. Si em surt bé t'envio foto!
    besines!

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.