dimecres, 29 de gener de 2014

Lasanya de bolets i gambes

Bon dia! Ja se que us tinc una mica abandonats, ho sento!! Però per fi avui publico una altra recepta i espero que us agradi.


Ingredients per dues lasanyes com aquesta:
6 plaques de lasanya
1 ceba petita
1 all
Un pot de xampinyons o bolets variats uns 300 gr (ho he fet a ull)
Uns 150gr de gambes congelades crues i pelades
2 cullerades de farina
Llet
Oli d'oliva
sal
Formatge ratllat

Posarem una olla amb aigua a bullir. Quan aquesta comenci a bullir introduïm una a una les plaques de lasanya i les bullim el temps recomanat en l'envàs. Passat aquest temps les escorrem i les reserven sobre un drap perquè perdin la humitat.

Mentre, posem un raig d'oli a una paella i posem a sofregir l'all i després la ceba i ho salem. Quan li quedi poc afegim els bolets trossejats i ho fem durant uns minuts, quan estigui afegim les gambes, descongelades, i deixem uns minuts més fins que estiguin fetes. Ara farem la beixamel dins del sofregit mateix, així ja ens queda gustosa i incorporada. Afegim al sofregit una mica d'oli si està molt sec, després afegim la farina i la remenem una mica perquè es cogui, i finalment afegim llet poc a poc, mentre barregem. Jo afegeixo una mica de llet, barrejo i quan en necessito més torno amb el procés. Tot fins que aconsegueixo la textura desitjada. Corregim de sal i ja ho tenim.

Ara muntem la lasanya; untem una bandeja de forn amb oli, posem una placa de pasta al fons, en aquest cas si fem dos lasanyes doncs dos bases, afegim una mica de farcit i ho cobrim amb una altra placa de pasta, tornem a farcir i ho cobrim amb una última placa. Posem per sobre formatge ratllat i ho gratinem al forn.

Ja ho tindrem llest per gaudir!

15 comentaris:

  1. M'ha agradat, Roser! Sobretot, per aquesta incorporació de les gambes, que no se m'hagués acudit, en una lasanya. Petons!! Espero que vagi bé, l'embaràs!

    ResponSuprimeix
  2. Gran combinació la de bolets i gambes Roser, i en versió lassanya, no hi ha qui es pugui resistir!

    Petons!

    ResponSuprimeix
  3. Un farcit ben diferent al carnós habitual! Bona idea! Petons!

    ResponSuprimeix
  4. Molt temptadora aquesta combinació de xampinyons i gambes.

    ResponSuprimeix
  5. Les lasanyes m'agraden molt! i amb tots els farcits! aquest de bolet i gambes el trobo genial! un petonàs!

    ResponSuprimeix
  6. Ingredients fàcils de trobar, i té un aspecte, que diu: menjam!!
    Petonets Roser!!

    ResponSuprimeix
  7. que bo aqeust mar i muntanya!! mira que faig poques vegades lasanya!! me'n obres la gana! Petons

    ResponSuprimeix
  8. La lasanya és un dels meus plats preferits Roser i la combinació de bolets i gambes és una combinació guanyadora!! Genial! :)

    ResponSuprimeix
  9. Un àpat ràpid i bo! Molt bona combinació d'ingredients. Bon cap de setmana!

    ResponSuprimeix
  10. He vingut a parar aquí gràcies als panadons! jo sóc d'Isona, i també els fem! què bons que són!!! i que dir-te d'aquesta lasanya...boníssima segur!!

    ResponSuprimeix
  11. wowww yo me voy ya a comer contigo... menuda lasaña rica-riquíiiiiiiiiiiisima!!!! besitos

    ResponSuprimeix
  12. I tant que m'ha agradat la teva recepta!!!! No et va sobrar res.....oi?????? Deliciosa!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponSuprimeix

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.