dimecres, 25 de setembre del 2013

Pizza d'espinacs

Per acabar el mes i començant la tardor, us ofereixo una pizza d'espinacs. A mi m'encanta combinar la pasta o la pizza amb verdures, crec que queda boníssim i a demés converteixes una recepta calòrica en una recepta amb menys greixos i moltes vitamines. A demés la massa l'he fet amb farina integral! Tota una delícia!

Animeu-vos a provar!!


Ingredients per dues pizzes:

Uns 150gr de farina integral(es que jo ho faig a ull). també podeu utilitzar farina de força, normal.
1/2 sobre de llevat per fer pa en pols
Un got d'aigua tèbia
Oli d'oliva
Sal

Posem la farina en un bol, afegim el llevat i la sal i barregem. Fem un forat al centre de la farina. Afegim un raig d'oli al got d'aigua i aboquem poc a poc el contingut del got al centre de la farina. Anem remenant i després amassant, fins que tinguem suficient aigua i puguem formar una bola amb la massa.
La deixem reposar durant una hora més o menys, fins que hagi doblat el volum.
Quan hagi doblat la massa, la posarem en una superfície plana, l'amassarem una mica i l'estirem per formar dues masses ben finetes, o com més us agradi a vosaltres. Posem la massa a una safata de forn folrada de paper vegetal.

Encenem el forn a 250 graus.

Ingredients pel farcit:
1 bossa d'espinacs frescos
Pinyons
Nata per cuinar (opcional)
Tomàquet fregit
Formatge ratllat
Sal
Pebre
Oli d'oliva

Posem en una paella una gota d'oli, afegim els pinyons i quan es comencin a torrar, afegim els espinacs poc a poc (ja que sinó no hi caben) anant remenant, fins que s'hidratin i es fregeixin una mica. salpebrem i  afegim una mica de nata (opcional) i integrem. 
Reservem.

Ara podem acabar de muntar la pizza. 
Suquem la base amb tomàquet, repartim per sobre els espinacs i acabem amb un sostre de formatge ratllat. Posem al forn fins que la massa estigui feta i el formatge gratinat, uns 10 o 15 minuts.



17 comentaris:

  1. Mare meva quina gana m'acaba d'agafar... sort que queda poquet per dinar. Les pizzes de verdures són una vertadera temptació! Petons

    ResponElimina
  2. M'apunto a la massa amb farina integral, Roser. Una pizza per llepar-se'n els dits!!!

    ResponElimina
  3. Boníssima!! a mi també m'encanten les pizzes vegetals, últimament gairebé totes les faig així, una bona manera per tenir menys remordiments eh?? la d'espinacs queda boníssima! i combina força bé amb gambes o amb formatge de cabra, ho has provat??

    ResponElimina
  4. Pues una bona idea que m'agrada molt !!!les faig aixi pero sense la base de pizza...la pròxima ...la teva !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. A en Marc li encanten les pizzes de verdures! Me l'apunto!

    ResponElimina
  6. Molt bona idea per una pizza Roser, així almenys ens sentim menys culpables si ens fotem una pizza, jeje!

    Petons!

    ResponElimina
  7. total delicia, desde luego, y además como dice Víctor así ya tenemos excusa para comerla sin remordimientos, jijijij! que buen plan! besitos

    ResponElimina
  8. Una de les meves preferides la pizza d'espinacs (junt amb la de patata i romaní... que em torna boja!)! Ara m'has fet venir ganes de menjar-ne jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. Mmmmm pizza i a més ben bona. Entra molt bé i a sobre com dius després no et sents culpable ;)
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. bonissima, molt sana i plena de fibra! m'agrada molt quan la massa també es casolana! fantastica Roser. petonets

    ResponElimina
  11. M'encanten les pizzes i m'encanten els espinacs, així que la teva recepta m'encanta!
    I així no tens tants remordiments per menjar pizza, je je je...

    ResponElimina
  12. oh, fa salivera aquesta pizza! I amb farina integral, encara ha de ser més gustosa!! Fantàstica pizza, Roser!

    ResponElimina
  13. Tinc pendent de fer la massa de la pizza, sempre la he comprat. Aprofitaré la teva recepta, per fer la massa de la pròxima pizza.
    A veure si me'n surto!. Molt bé pensada la teva pizza!
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. DELICIOSA ROSER!!!
    Per disfrutar en el cap de setmana!!!
    UNA ABRAÇADA XATA :)))

    ResponElimina
  15. La masa de farina integral, molt bé i les verduretes superior.

    ResponElimina
  16. Qué bona, qué bona, que bona Roser!!! Des de fa uns anys, que m'encanten els espinacs i faig de tot: truita, pasta, remenat... I també pizza amb espinacs, que bona!!
    Petons!

    ResponElimina
  17. Feria dies que no pasava pel teu bloc i me'n alegro d'haver-ho fet a temps per no perdre'm aquesta pizza! Petons

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.