dimarts, 2 d’abril del 2013

Mousse de xocolata

Aquesta recepta l'he extret del pastís de xocolata que vaig fer el mes de març; em va sobrar una mica de farcit i el vaig posar en uns gots. Queda una mousse molt bona!

Ja veieu la pinta que té a les fotografies! 



Ingredients:
200 gr de xocolata negra per postres
200 ml de nata líquida per muntar
2 cullerades soperes de llet
1 ou o un rovell i 50 gr de clares pasteuritzades (jo les compro a Mercadona)



Piquem la xocolata amb un ganivet i el posem en un bol de vidre. Reservem. Posem al foc la nata amb la llet i quan estigui a punt de bullir l'afegim a la xocolata en tres vegades. És a dir, afegeixes a la xocolata una tercera part de la nata calenta i la barreges. Com està calenta, la xocolata comença a fondre. Quan està integrat, afegim un altre terç de la nata calenta i barregem. I així, una vegada més. Es fa així i no a l'inrevés, és a dir, no cal afegir la xocolata a la nata calenta sinó la nata calenta a la xocolata. És l'única forma d'aconseguir una barreja suau, brillant i homogènia.

Tornem a posar la barreja al cassó, escalfem un minut a temperatura mitjana sense deixar de donar voltes i afegim el rovell de l'ou.

Sense retirar del foc, integrem el rovell. Veureu com amb un parell de voltes la barreja s'espesseix gairebé immediatament. Ara sí, retirem del foc.

Batem la clara de l'ou a punt de neu i afegim. Barregem i barregem i barregem fins que estigui ben integrada. I llest.

Ho repartim en gots de postres i ho deixem reposar a la nevera unes 3 o 4 hores.


19 comentaris:

  1. que rica la de chocolate es sin duda alguna mi preferida :) Te quedó estupenda! Un beso.

    Recetas de una gatita enamorada

    ResponElimina
  2. uuff uuf quina pinta!!! si em venen ganes a mi i tot de ficar-hi cullerada! petons

    ResponElimina
  3. Ja se'm desfa a la boca! A per cert Roser, ja tinc tots els ingredients per ferels teus canelons! De Demà no passa que els faci! Ja et diré! Petons

    ResponElimina
  4. les fotos ho diuen tot ............... deliciós

    ResponElimina
  5. Una bona manera de pusar punt i final a un bon àpat!!!
    petons.

    ResponElimina
  6. I tant que ha d'estar bona... boníssima! Té una pinta espectacular i la textura ja ni t'explico! En vull una mica...! ;P

    Petonets!

    ResponElimina
  7. Ostres!!! ara estic en plena operació "bikini" però me l´apunto per després.

    ResponElimina
  8. Aiii! La Xocolata! Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!! Hahahaha!
    Petons!!

    ResponElimina
  9. Una gran ideia!! Queda molt be i segur que es delicios!! Un peto

    ResponElimina
  10. Amb els ingredients que poses, quina quantitat en surt? Quants gots omples? La recepta és ben senzilla però voldria saber aquest detall abans de fer-la un dia que tingui convidats. Gràcies!

    ResponElimina
  11. Què bonica t'ha quedat la decoració amb aquestes estrelletes de xocolata blanca!!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  12. Quin aspecte més espectacular!! i les estrelletes blanques queden genials per fer una presentació que ha de triomfar si o si!

    ResponElimina
  13. Roser quina bona pinta, tan cremoseta ummmm i la presentació genial, bsts

    ResponElimina
  14. una pinta increible!! que rico!!
    besos

    ResponElimina
  15. mmmmmm, xocolataaaaa, perquè agradarà tant???

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  16. Quina textura se li veu, quina perfecció!
    Marta

    ResponElimina
  17. Enhorabona Roser! t'hem atorgat el premi Best Blog! Un petó des de http://cuinantentrellibres.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  18. Una mousse espectacular....

    Ups, em sembla que no només ha tingut un premi Best Blog... jejeje, al meu raconet en tens un altre ;)

    Petons!!

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.