divendres, 26 d’abril del 2013

Creps amb massa de piquillo farcides de xampinyons i gambes

Que bones que estan les creps, tant dolces com salades! 
És el primer cop que publico una recepta de creps i l'ocasió ha estat perquè Memòries d'una cuinera en la seva proposta d'aquest mes ens demanaven aquesta recepta. Però segur que en publicaré més perquè té moltes opcions variades, i està boníssim! La que m'agrada més a mi és la de xocolata...MMmmm!

Però anem per la recepta que us mostro avui. Se'm va ocórrer afegir pebrots del piquillo a la massa perquè tingués un toc de color, i la veritat, m'ha agradat molt el resultat, queda una recepta diferent i vistosa, no?


Ingredients:
Per la massa de creps.
250ml. de llet
125gr. de farina
1 ou gran
2 pebrots del piquillo 
Un pessic de sal

Pel farcit:
1 all
Xampinyons variats (en aquest cas congelats)
Gambes (en aquest cas congelades crues)
Nata per cuinar
Sal 
Pebre
Orenga
Formatge de cabra

Primer fem la massa. Posem tots els ingredients en un pot i ho triturem fins aconseguir una massa homogènia. Reservem.

Descongelem les gambes i els xampinyons, la quantitat depèn de les creps que fareu.
Posem l'all tallat en trossets petits a fregir amb una mica d'oli, quan comenci a agafar color, afegim les gambes i els xampinyons descongelats, i ho salpebrem.
Quan estiguin, afegim la nata i deixem reduir. Rectifiquem de sal, si cal. I reservem.

Ara agafem una paella per fer les creps, pot ser qualsevol antiadherent. 
Jo agafo un bocí de paper de cuina i el frego amb una mica de mantega; poso la paella a escalfar, frego el paper amb la mantega per la superfície i quan està calent afegeixo una mica de massa al mig, una rodona la meitat de gran de la paella, llavors moc la paella d'un costat a l'altre perquè s'acabi de repartir la massa per tota la superfície. Ho deixem fer i quan la massa es despegui de la paella, la deixem daurar una mica i la girem i la daurem de l'altre costat.
Quan la crep estigui, la posem sobre un plat, la farcim, li posem el formatge de cabra per sobre i la tanquem. Decorem amb una mica d'orenga per sobre.


                                   



14 comentaris:

  1. Amb aquests ingredients, unes creps de luxe!!!! que bones i el gustet a piquillos m´agradarà segur.. Petons,

    ResponElimina
  2. Doncs si que ha quedat original i vistosa. Molt bona!
    Marta

    ResponElimina
  3. unes creps, bonissimes i amb un color preciós.

    ResponElimina
  4. Ostres!! molt original aquesta crepe, i de segur que boníssima ;-)

    ResponElimina
  5. m'encanta la crep pero el farcit es una meravella! que original! petons

    ResponElimina
  6. T'han sortit unes creppes salades fantàstiques, Roser! Això del piquillo m'ho apunto. M'ha encantat!! Petons

    ResponElimina
  7. una bona proposta la teva, deuen tenir un gustet fantástic !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Unes creps molt originals i segur que molt bones.
    Feliç setmana,
    Nani

    ResponElimina
  9. Després del meu viatge, faig col.le de receptes de creps.Aquest farcit amb xampis i formatge de cabra em fa venir salivera.

    ResponElimina
  10. Quin crep més complert!!!! Moltíssimes gràcie sper participar reina. Petonets

    ResponElimina
  11. Quina crep més original! M'ha agradat molt la idea de fer la pròpia massa de la crep amb piquillo! Ho provaré per fer-les salades! :D
    Petonets :)

    ResponElimina
  12. Uuuufffff!!!!Quina crep!!!! Espectacular!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  13. la proposta per aquest mes del memories promet molt .... i aqueta crep també ... trencadora!! i original.. una delicia, segur!!

    ResponElimina
  14. M'agrada la idea de la massa de color, així queda més vistòs.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.