divendres, 19 d’octubre del 2012

Melmelada de mores



Quina delícia de melmelada!! Gràcies a una companya de feina que va ser tant amable de regalar-me unes mores que havia collit ella mateixa. I el resultat...boníssim; en qualsevol moment del dia i amb qualsevol acompanyament que se t’ocorri. 


Ahh! i he començat aquest post amb el nou nom del blog que he afegit a Cuina d’una aprenent. Feia temps que pensava en un nom per al blog, de fet, des de que vaig construir aquest blog no sabia quin posar-hi, i al final vaig decidir pel que més em definia, Cuina d’una aprenent perquè és el que estic fent cada dia, aprendre. I des de que tinc el blog encara més, he aprés moltíssim i encara desitjo aprendre el doble, o el triple.....o moltíssim més!  
I al final un dia, escrivint comentaris a altres blogs me’n vaig donar compte que en molts plats repetia molt aquestes dues paraules per definir-los, Quina delícia!! I es que realment ho sento així, quan veig les receptes dels blogs que segueixo o altres de nous que vaig descobrint, la primera paraula que sempre em bé al cap és aquesta.  Així doncs des de que me’n vaig adonar, l’he definit com una frase meva també, associada al que sento amb la cuina, amb aquest plaer... i l’he tingut que afegir al títol del blog personalitzant-lo encara més. Ja que cuina d’una aprenent sempre ho serà perquè sempre hi ha coses per aprendre, i tota la vida seguiré aprenent.

No m’enrotllo més i anem a per la recepta que és molt fàcil!!

 
 Ingredients:
1 kg. de mores
500 gr. de sucre
Segons les mores que tingueu feu la proporció de tantes mores, la meitat de sucre.

Jo faig la recepta a la panificadora, ja que no tinc que estar pendent de res, poso les mores i el sucre a la cubeta, tanco i poso el programa de melmelada. Quan s’acaba, les trituro, les colo perquè no quedin les semilletes que són tant dures; aboco la melmelada en pots de vindre esterilitzats i els poso amb aigua a bullir durant uns 20 minuts. Així fan el buit i es conserven durant molt de temps.

Si ho voleu fer amb el mode tradicional, es posen les mores i el sucre en una cassola a foc lent durant 1 hora més o menys. Quan ja està es fa el mateix procediment anterior, batre, colar...etc.

En aquestes fotografies he untat unes torrades amb mantega i la melmelada, quina delicia!!!


17 comentaris:

  1. Jo sempre n´havia comprat de melmelada de moras, però aquest any com tu també em vaig animar a fer-la. Es exquissita!!!! gaudeix-la. Si tens iogurtera fes els iogurts de Kanela y Limón (recepta al seu facebook)... petons,

    ResponElimina
  2. Quina delicia!!!
    totes les melmelades o gairebé totes, són fàcils de fer i "resulten" molt, la de mores també és una de les meves preferides, tot i que preferixo trobar-hi les llavors.

    ResponElimina
  3. Son una maravilla estas mermeladas. Este año he hecho unas cuantas... Bss

    ResponElimina
  4. prenc nota de la teva recepta i quan el meu fill em porti mores, que sol anar a buscar, la prepararé

    ResponElimina
  5. una deliciosa mermelada,aunque no son mi fuerte
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  6. quin detall noia!! ja m'agradaria que algú fes aquest esforç per mi! que bones les mores, amb o sense mermelada!! fantastic! petons

    ResponElimina
  7. No acostumo a menjar-ne sinó és amb postres en què la melmelada va farcida. La de mores no l´he provada però la teva té molt bon aspecte i, sobretot, bona consistència.

    ResponElimina
  8. Jo no he fet mai la melmelada de mores. L'artista d'aquesta melmelada és la meva germana!!! A ella li encanta anar a buscar-les i fer la melmelada.
    Té un color preciós.....
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  9. les melmelades són una delícia, ja ho has dit tu prou bé!! me encanta la textura en que t'ha quedat! petons

    ResponElimina
  10. menuda delicia de mermelada, además tiene un color realmente bonito
    Besos

    ResponElimina
  11. quina pinta Roser, i per ací que mai he vist mores, què ràbia, bsts

    ResponElimina
  12. Quina delícia Roser!!jeje!!
    Doncs molt ben pensat aquest nom pel blog!
    ptns!!

    ResponElimina
  13. Que bonaaaa !!!! aquet any no he pugut agafar mores....veien la teva mermelada .....quina llástima !!! en tinc moltes ganes de ferna.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Hola, Roser:
    Tenemos el congelador repleto de moras para ir haciendo cosas durante el invierno. Pero lo de las mermeladas se nos hace muy cuesta arriba. Por comodidad -y porque están riquísimas- las compramos a un artesano eco. Por cierto, que no hemos probado nunca una mermelada de moras.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
  15. Quines torrades!!!! Per ganes m'agafaria una per esmorzar!
    Tenen una pinta excel.lent!!!

    Per cert!, al nostre bloc t'hem deixat un "regalet"....

    Petonets
    TAST DE CUINA
    http://tastdecuina.blogspot.com

    ResponElimina
  16. Nada mas sano y natural que una receta casera de mermelada
    Me encanta el color
    Besos

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.