dimecres, 14 de març del 2012

Llenties al curry i poma


Aquesta recepta entrava dins de la meva llista de pendents, en aquesta llista en tinc unes quantes d’acumulades, cada cop és més llarga jejjej. I sabia que no podia passar l’hivern sense provar-la.
Així quan en La recepta del 15 aquest mes ens proposaven cuinar amb llenties, no m’ho vaig pensar i des del primer moment vaig decidir fer aquesta recepta, i finalment poder descartar una recepta més de la llista.

Aquesta recepta l’he tret del bloc d’una cuinera molt original i que m’inspira moltíssim, Igloo cooking. I he de dir que la recepta no m’ha decebut, estava boníssima! A part de sana i molt fàcil! Des d’ara entra a formar part del meu receptari habitual.
Aquí us deixo amb la recepta.


 Ingredients:

Per coure les llenties:
300 g de llenties
1 ceba
1 dent d'all
Llorer, farigola i julivert
3 claus
Sal i pebre

Per al sofregit:
1 ceba
1 poma Golden
1 cullerada de curri
4 cullerades d'oli
8 cullerades de nata

Posem a remullar les llenties, en suficient aigua, la nit anterior.

Escorrem les llenties, les rentem bé i les coem, en una cassola durant 40 0 45 minuts o en una olla a pressió durant 15 minuts, juntament amb la ceba, l'all, llorer, farigola, julivert, els claus, sal i pebre.

En una paella, posem a sofregir la ceba amb la poma i al final afegim el curri sense deixar de remenar.
Ho incorporem a les llenties i deixem uns minuts, que s’integri, rectifiquem de sal i afegim la nata, deixem uns minuts més barrejant i llest.

                                                    

26 comentaris:

  1. Roser guapa, yo tambien me quedé prendada de la receta de Nieves, aunque aun no la he hecho.
    A ti te ha quedado deliciosa, vaya aspecto mas bueno que tiene.
    Un beso

    ResponElimina
  2. Que buena pinta...y con la manzana tienen que estar muy ricas...besos

    ResponElimina
  3. Tienen una pinta excelente esas lentejas

    me quedo para seguir tu cocina

    un aludo

    pepe

    ResponElimina
  4. Roser, tots els ingredients que hi poses em semblen una magnífica proposta. A veure si un dia m'animo i et faig cas per provar-les així. Petons

    ResponElimina
  5. Umm, con la manzana no las he probado nunca...seguro que me gusta.
    Besos

    ResponElimina
  6. ¡me encanta las lentejas así! Te han quedado geniales.

    ResponElimina
  7. Que lentejas tan ricas tengo que animarme a hacerlas con curry algún día besos

    ResponElimina
  8. Holaa Roser, guapa! no sabes que ilusión más grande me ha hecho que hayas hecho una receta mía... es que de hecho no creo que pueda haber nada mejor en este mundo de los blogs de cocina donde estamos, esto sí que te da ánimos para seguir adelante! Por otro lado, lo que dices de mi me ha emocionado muchísimo,tú sabes que la admiración es mutua, pués tú también eres una gran inspiración para mi, por eso siempre ando por tu cocina, traductor en mano incluido ;-) Muchas, muchísimas gracias!Y por último, me encanta que te haya gustado el plato, a mi me gusta muchísimo pués es un plato sano y económico, una manera distinta de comer legumbres y eso yo creo que siempre es interesante!! Un beso,
    Nieves.

    ResponElimina
  9. Roser, una combinació bonissima!!!!!!

    ResponElimina
  10. Mmm unes llenties delicioses!! m'agrada el toc de curri que li has donat! segur que li queda genial!! petonets

    ResponElimina
  11. Doncs ha de ser molt bona aquesta combinació, l'haurem de provar! A banda, com bé dius, de fàcil i sana... què més es pot demanar?
    Moltes gràcies per participar maca!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  12. qué ricas y originales con la manzana, me encantan
    Bess

    ResponElimina
  13. Quina barreja més espectacular!!! han de ser boníssimes!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  14. una mezcla nueva para mi me gusta la manzana y el toque de curry
    peto

    ResponElimina
  15. Roser, Com ja t'he comentat al meu bloc aquesta me l'apunte per fer-la! M'encanten els curris i la poma li deu donar un toc boníssim! Petons,
    Marta

    ResponElimina
  16. Qué bones amb curry! la poma combina genial amb les espècies picantones. No ho he probat mai però deu tenir un gust boníssim!

    Petonets i moltes gràcies per la visita, Roser ;-)

    ResponElimina
  17. Amb poma i curry, em sembla que aquesta recepta m'agradarà molt! I això que no sóc molt de llenties.
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. poma i curry??? sóc adicta a aquesta combinació! jajajajaja, i amb pinya també, però no l'he tastat mai amb llenties. petonets

    ResponElimina
  19. Quebò, no les he provat pero no tardarè !!!!!!!aixo te molt bona pinta !!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  20. Molt bones Roser!!!! convinar curry i poma, una molt bona idea. Si dius que t´han agradat les provarem.. Petons,

    ResponElimina
  21. Molt original barrejar la poma amb les llenties! Aquest plat deu estar de vici!! Petons

    ResponElimina
  22. Mmmm quina proposta més interessant Incorporar fruita a les llenties, com ens agrada a ESfruita!

    Us animem a passar-vos pel nou bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdures de qualitat.

    http://www.esfruita.com/assessorem

    També us recordem que si cliqueu "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruita obtindreu un 25% de descompte en la primera compra! facebook.com/Esfruita

    ResponElimina
  23. El curri m'agrada molt i fa temps que tinc ganes de posar poma a plats salats.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  24. Oh, quina combinació més original, no se m'hauria acudit mai! A casa ens encanta el curri i amb la poma queda molt bé. Ho provaré ;)

    ResponElimina
  25. Madre mía!!, esto tiene que estar buenísimo!!, me encanta la combinación, seguro que lo pruebo, muchas gracias Roser!!

    :-)
    Un abrazo!!

    ResponElimina
  26. Els ingredients principals m'encanten.. així que aquest plat és el meu!!!!! Petonets

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.