dissabte, 7 de gener del 2012

Pastis de formatge amb espècies (speculoos cheesecake)


 Aquest pastis me l’he dedicat a mi mateixa ja que avui és el dia del MEU ANIVERSARI!! I serà el pastis que trauré després de sopar. Ahh i el més especial és l'ajuda que he tingut, la meva parella que no entra mai a la cuina!! Amb els meus passos l'ha anat fent tot ell, i s'ha de dir que te una bona pinta i cremositat... (encara no l'hem provat).  I no he posat les espelmes perquè només hi he fet la foto però per si teniu curiositat ja en faig 26!! Uff com passen els anys!!
Ja he comentat alguns cops que m’encanta el pastis de formatge i a quest cop l’he volgut provar amb una altra recepta i me inspirat amb la recepta del blog de Cupcakelosophy  en que es va inspirar amb les galetes d’espècies típiques de les festes en alguns països. Jo he adaptat la recepta a la meva manera, i no l’he tastat però em sembla que te que estar molt bona!



Ingredients:
Base: Un paquet de galetes (les que mes us agradin)
1 bona cullerada de mantega
3 o 4 cullerades de llet (si fa falta)
Farcit: 900gr. de philadelphia
270gr. de sucre blanc
4 ous grans
400ml. de nata liquida per muntar
1 culleradeta i ½ de gingebre amb pols
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de nou moscada
1 culleradeta de ratlladura de llimó
1 culleradeta de sucre avainillat
Melmelada de frambuesa

Fer la base triturant les galletes, afegint la mantega desfeta i barrejar fins aconseguir una massa, si que da seca es pot afegir llet fins aconseguir una massa .
Sucar un motlle desmotllable de mantega i posar la massa de galetes formant una base.

Ara afegim tots els altres ingredients en un vol: la philadelphia, els ous, la nata (sense muntar), les espècies, la ratlladura i  el sucre. I barrejar tot amb la batedora fins que no hi hagi grumolls.
Afegir  al motlle amb la base de galeta i posar al forn prèviament calent a 230° uns 45 o 50 minuts.
Quan estigui, deixar refredar i sucar amb melmelada per damunt.


14 comentaris:

  1. ANYS I ANYS, PER MOLTS ANYS, ROSER.
    Disfruta del teu dia, amb les persones que t'estimen

    ResponElimina
  2. Per molts anys Roser!!! Te una pinta bonissima! ;)

    ResponElimina
  3. Moltes Felicitats!!! Segur que s'han llepat els dits amb aquest pastis tan bo! Petons

    ResponElimina
  4. MOLTES FELICITATS, BONICA QUE AQUETS 26 SIGUIN ELS MÉS FELIÇOS!!!,AMB AQUET PASTÍS Y EL AMOR DE LA TEVA PARELLA SEGUR QUE SÍ....PETONS

    ResponElimina
  5. Hola reina, el comentari que trobarás de l'ALEX es meu ,els fills nena que tocan el ordinador...ja,ja...el descontrolan i pasa el que pasa, que acabis molt bé aquet gran día. petons.

    ResponElimina
  6. Anys i anys , per molts anys!! uuoooooo tens un any menys que jo!! que jovenetes! jiji!! a disfrutar del dia i de tot l'any...que només tindràs 26 una vegada!! que siguis molt feliç! petons guapa

    ResponElimina
  7. Que rico Roser, me encanta el pastel de queso, pero nunca lo habia probado asi con especies, y lo probaré seguro, que original!!!!
    Besos

    ResponElimina
  8. Bon Any i Felicitats! Suposo que no va quedar cap engruna! Jo he provat les galetes però no l´he fet en format pastís.La melmelada de gerds deu contrastrar dolçament el gust de les espècies, no?

    ResponElimina
  9. més val tard que mai, no??? moltíssssssimes felicitats guapa! espero que hagis sigut i siguis molt feliç!!!! el pastís t'ha quedat perfecte!!! ;) molts petonets

    ResponElimina
  10. Moltes felicitats!!! Un xic en retard, però espero que fos un dia fantàstic.
    El pastís ha d'estar boníssim! M'encanta la mescla de sabors deu ser molt especial.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Muchas felicidades Roser y un buen pastel y muy especiado y aromatico,seguro que despues de cenar sera un golosina perfecta para un dia perfecto
    petons

    ResponElimina
  12. Amb una mica de retràs, però MOLTES FELICITATS guapa!! 26 no són res... jo aquest any passaré al 3! buuuuuuua! jajaja
    quin ajudant t'has buscat, li ha quedat de luxe!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  13. espectacular!!!!! de lujo marujo em encanta... te copiare esa de ponerle especias... sin duda!!! debe ser una locura aunque esperare 2 meses... que la dieta apremia!!

    besotes y feliz año

    ResponElimina
  14. ostres Roser, arribo tard.. tot i així, moltes felicitats! amb un pastís així segur que vas passar un dia fantàstic.
    un peto

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.