dijous, 5 de gener del 2012

Bastonets de pa amb orenga i parmesà


Aquesta recepta em va sortir després de l’aprofitament d’una alta. M’explico, cada setmana més o menys un cop, faig pizza i com que se’m fa pesat tenir que pesar sempre la farina, ja ho faig a ull la seva mida. Així doncs alguns cops pot ser que me’n sobri i llavors bé quan l’aprofito per alguna altra recepta, i en aquests cas ho vaig fer per fer bastonets, que m’agraden molt, i es que quan comencen per un ja no pots parar, enganxen!!

 

La recepta és la de la massa de la pizza que us la repeteixo però en menys quantitats:
100gr. de farina de força
½   vas d’aigua tèbia
½  sobre de llevat en pols de forner
un polsim de sal
orenga

Formatge parmesà en pols

1.       Per  fer la massa, en primer lloc agafar un bol fons i que no sigui petit.
  •   Afegir la farina, la sal, el llevat, l’orenga i una mica d’aigua. Barregem amb una cullera de fusta i anem afegint aigua fins que ens quedi una massa una mica humida humida, no té que quedar una bola llesta per amassar sinó una massa que es queda pegada a la cullera de fusta.
  •  Tapem el bol amb un drap de cuina i deixem reposar de 45min. a 1 hora. Quan hagi passat el temps veureu que la massa ha augmentat  considerablement la mida.
  • Ara treballarem damunt de la superfície de treball de la cuina, enfarinem la base on treballarem (taula, màrmol...),  i hi dipositem la massa amb l’ajuda de la cullera de fusta sense moure-la gaire i amb l’ajuda de la cullera la movem de costat a costat perquè s’impregni per tot arreu de farina i finalment la puguem manejar amb el corró.
  •  Quan no s’enganxi i estigui coberta de farina, la podem començar a estirar amb el corró. Podem anar afegint una mica de farina si veiem que hi ha moments que s’enganxa.

  • El que vaig fer amb la massa que em va sobrar i que vaig dedicar a fer els bastonets va ser guardar-la embolicada amb paper film a la nevera fins el dia següent. Si no teniu temps els podeu fer al moment però si en teniu espereu fins el dia següent que us quedaran més cruixents i bons.

  • Amb la massa preparada, ja podeu fer els bastonets, com més us agradi, els disposeu damunt de la placa del forn una mica separats entre ells, i poseu pel damunt el formatge.

  • Posar al forn prèviament escalfat a 230 o 250° i deixar fins que es tornin rossets. A mi se’m van passar una mica de rossos i casi se’m cremen però vaig arribar a temps i estaven boníssims, no van durar gaire!!



7 comentaris:

  1. Quina bona pinta Roser! son genials a qualsevol hora i a qualsevol moment! que et portin moltes coses els reis!! petons

    ResponElimina
  2. M'encantan els BASTONETS de tot tipus, de sobresada, d'herbes, d' olives i els TEUS per descomptat!!!
    BONA NIT DE REIS XATA!!! :)

    ResponElimina
  3. Roser, molt bona pinta, desitjo que et portin tot al que has demanat als reis

    ResponElimina
  4. Tienen un aspecto rústico delicioso, me encanta como te quedaron.
    Besos

    ResponElimina
  5. ¡qué buenos ! me encantan estos picatostes me apunto la receta ,gracias por compartirla, te han salido geniales

    ResponElimina
  6. Tens tota la raó apart de boníssims són molt viciosos!
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Al meu poble li diuen rosquilletes i se´n fan de totes les maneres. A aquesta hora me´n menjaria unes poques.
    Petons

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.