dimarts, 15 de novembre del 2011

Pa facilíssim


 Ja fa més d’un any que vaig descobrir aquesta manera de fer pa, i la veritat està molt bo, i el més important, no necessita repòs! Fer la massa i cap al forn!! Fa mesos que el volia fer per ensenyar-vos-el al bloc, però no trobava el moment, ni les ganes, i això que no et fa perdre molt temps, però a m i em passa molt que de vegades em fa mandra fer segons quines coses o receptes, per molt fàcils que siguin, i es que quan em poso a fer-ho gaudeixo, però bueno....coses que passen jejje

Doncs els que m’han donat ganes de fer aquesta recepta, igual que cada quinzena de més, és La recepta del 15, en que cada dia 15 del més Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta  ens motiven per fer una recepta amb un ingredient o recepta proposat, en aquest cas el pa.



Ingredients:
175ml. d’aigua
1 culleradeta de sal
1 cullerada d’oli d’oliva
1 sobre de llevat en pols especial per fer pa
300gr. de farina de força
Ahh i el que necessitem també és un recipient amb tapa apte pel forn, ja que ha d’estar tapat perquè es formi el vapor dins del recipient, i així es com surt el pa perfecte. Jo faig servir un recipient de vidre, pirex, i que va amb tapa de vidre també. És molt important sinó no surt bé.


Posem l’aigua en un vol apte per microones i hi afegim l’oli. Ho posem al microones a escalfar uns 40 o 50 segons, no ha d’estar bullint. Ho traiem, afegim el llevat i barregem.

En un vol més gran posar la farina, la sal i la barreja d’aigua anterior i mesclar fins aconseguir una massa. Es pot afegir una mica d’aigua o farina si fa falta. Bolcar a la superfície de treball i acabar d’amassar fins que no es pegui a les mans.

Sucar el recipient que anirà al forn amb una mica d’oli per la base, posar la bola de massa al mig, fer unes incisions damunt de la massa per aconseguir una forma de quadradets o un altre, sucar una mica per damunt d’oli i posar una mica de farina espolvorejada per damunt.

Tapar i posar al forn, sense haver estat pre-escalfat, ho posem i encenem a 220°, amb temperatura a dalt i a baix, i deixar uns 40 o 45 minuts o fins que per damunt estigui daurat.



 

15 comentaris:

  1. ROSER, muy bueno, fácil te ha quedado con un aspecto fabuloso de verdad. UN BESO!!

    ResponElimina
  2. Un pa tan fàcil i amb aquesta bona pinta?! Se'n va a pendents urgents!! M'encanta!!
    Moltes gràcies per participar bonica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. si és fàcil i ràpid és ideal per mi! jajajajaja. T'ha quedat genial. Petonets

    ResponElimina
  4. Molt bo! Quina molla que es veu... Amb oliet i sal i prou! Deliciós!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  5. Bo sé si és facilíssim o no, però té un aspecte fantàstic.

    ResponElimina
  6. pero que maravilla de pan, se ve absolutamente delicioso!!! Un besito

    ResponElimina
  7. m'encanta, fa una cara aquest pa!!!!!!

    ResponElimina
  8. Probaré tu pan uno de estos días te ha quedado de cine!
    Un besito

    ResponElimina
  9. No hay nada como el pan recien hecho y en casita.....
    Te ha quedado estupendo y como tu dices se ve facil de hacer
    Petonets

    ResponElimina
  10. PERO NENA, QUIN PA MES REQUETEPRECIÓS!!
    Es tan fácil que a ben segur hasta m'atreveixo, i el gustet que deu tenir de pa de casa??, aisss amb lo que a mí m'agrada el PA, has donat en el clau
    PETONS BONICA:)

    ResponElimina
  11. Mare meva, però que pinta té aquest pa!, amb tan sols un rajolí d'oli d'oliva ha d'estar ¡¡"tremendo"!!, mmm ... encara no he dinat i m'ha vingut de gust. jejeje

    una abraçada!!

    ResponElimina
  12. Doncs per ser tant senzill t'ha queda't genial!

    ResponElimina
  13. Vaja pedazo de pa!! Ja m'imagino una llesqueta amb pa amb tomàquet, sense res que segur que sol deu estar boníssim :)


    Las recetas de Glutoniana

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.