dissabte, 15 d’octubre del 2011

Crestes de moniato

Aquest mes , Els fogons de la bordeta i Xocolata desfeta en la convocatòria de La recepta del 15 ens inviten a fer una recepta amb moniato.
La recepta que he fet, l’he agafat d’una revista que guardo de fa 4 o 5 anys de Lecturas, Especial cocina invierno, concretament el numero 52. M’agrada molt remirar-me les antigues revistes que guardo i quan vaig veure aquesta recepta, directament vaig pensar de fer-la per aquesta quinzena.
 
Realment m’ha sorprès lo bones que han quedat, perquè no en menjo gairebé mai de moniatos, un cop per temporada o cada dos anys (no ens agrada molt a casa) i si algun cop n’havia menjat ho havia provat preparat al forn i ja està, però aquestes crestes han quedat molt bé i em gaudit menjant-les.


Ingredients:
1 paquet d’oblees de crestes
Un moniato de 500 gr. (més o menys)
4 nous pelades i tallades menudes
60gr. de sucre
1 cullerada de licor d’anís
La ratlladura d’un llimó
Canyella en pols al gust
1 ou batut
Una mica de sucre moreno

Punxar el moniato per varis llocs i coure al microones a màxima potència uns 15 minuts. Mirar que estigui fet clavant un ganivet i notant que està ben tendre.
Pelar el moniato i xafar amb una forquilla fins aconseguir un puré. Afegir a aquest el sucre, la ratlladura de llimó, les nous, l’anís i uns polsims de canyella. Barrejar bé fins unificar.
Escalfar el forn a 200° de dalt i de baix
Ja podem farcir les crestes, fem la forma i tanquem la vora pressionant suaument amb una forquilla, així quedarà la forma ratllada característica. Les posem sobre la safata del forn, les pinzellem amb l’ou i repartirem una mica de sucre per damunt.
Les introduïm  al  forn i estaran fetes quan vegem que estan daurades per sobre.

                                                         

9 comentaris:

  1. M'alegro que el 15 hagi servit per fer-vos menjar els moniatos d'una altra manera, a casa ens encanten! Aquestes crestes han de ser molt i molt bones!
    Moltes gràcies per participar guapa!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. que buenas , felicdades tienen una pinta estupenda , besitos

    ResponElimina
  3. que maravilla, que delicia, que idea más original, nunca he probado así los boniatos... y mira que me gustan! te copio la receta que voy a tener que hacerla en cuanto me pase por el mercado! MUCHA SUERTE CON EL CONCURSO!
    Un beso,
    Nieves.
    http://igloocooking.blogspot.com

    ResponElimina
  4. PORQUE ¿ES UN CONCURSO? o una propuesta? bueno sea como sea te han quedado de campeonato!

    ResponElimina
  5. Muchas gracias por los comentarios, me animan el dia!!! Nieves es una propuesta que hacen cada mes para el dia 15.

    ResponElimina
  6. Aquesta era una de les meves opcions... M'encanten les crestes farcides de qualsevol cosa. Són un mos delicós.
    MOltes gràcies per participar.
    Un petonàs!

    ResponElimina
  7. Em fa recordar els rubiols de moniato que a vegades menjava a Mallorca de petita. Ara crec que ja quasi ningú no en fa, amb aquest farciment. Una llàstima.

    ResponElimina
  8. crec que jo també tinc la revista ... i ara despres de veure com t'han sortit de bons a tu... no ho dubtis ,que també caurà...

    ResponElimina
  9. Ui, jo sóc un cas, sempre acabo llençant les revistes!
    Segur que estaven boníssimes.
    Petons.

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.