dijous, 15 de setembre del 2011

Des de Marrakech (Marroc) amb molt aroma


La meva germana aquest passat mes d’agost va poder gaudir d’unes vacances  a la ciutat de Marrakech.
Només volia compartir amb vosaltres alguns detalls que em va portar i que en vaig estar molt contenta, desprenent uns olors molt intensos i exquisits.




Començant per l’esquerra, el got està compost només per una espècie, la cúrcuma. És una planta, l’extracte de la qual és utilitzat com a colorant i per aromatitzar molts plats, mostra un color groc i s’extrau de l’arrel de la planta. És un dels ingredients que porta el curri, per això la seva olor s’assembla bastant a aquesta mescla tan coneguda.

El gotet del mig és una barreja de Ras el Hanout, denominada també Mescla d’espècies  marroquí . És una barreja d’herbes i espècies (entre 4 i 30) del qual l’origen està en la cuina marroquí, encara que és empleada en altres paios del magrebins. El nom d’aquesta mescla en àrab significa literalment  el cap de la tenda, fent referència a la millor barreja d’espècies que el mercader pugui oferir.
Encara que aquestes barreges que es veuen en la foto  no les va fer el venedor, sinó que va ser al gust de la meva germana i la seva companya de viatge.
No sé exactament les espècies que porten però puc dir que aquesta del mig porta pebre negre i canyella segur, per l’arma que desprèn.

I  el tercer got, també és una mescla de Ras el hanout, en la que l’ ingredient principal és el pebre vermell picant, barrejat amb altres espècies.



Finalment, aquestes roses, també amb molt aroma, i que són comestibles!!
Molt original oi?? Pot quedar molt bé per decorar algun plat o per incorporar-les en alguna recepta.

Espero que us hagi agradat l’explicació i les fotos que us mostro. Ara toca provar-ho!!


3 comentaris:

  1. Carai Roser!!!
    Que guay, ara ens tindrás de preparar una recepta moruna!!!
    Bisitos.

    ResponElimina
  2. Quina sort que tens!! m'encantaria tenir tota aquesta combinació d'espècies! m'encanten! ara a investigar nous plats! petons

    ResponElimina
  3. Hola Roser, que pinta tienen me encantaría probarlas, la del pimentón picante tiene que estar increible, tengo mucha curiosidad con las rosas cuando las uses me cuentas, Muchos besos

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.