dijous, 2 de juny del 2011

Amanida de cous cous


Hola de nou! Avui començo la meva etapa publicant una recepta que he aprés fa poc mesos i que cada cop m'agrada més.
Té moltes possibilitats, hi pots afegir gairebé tot el que se t'ocurreixi, el que més t'agradi.

Aquest cop l'he fet amb aquests ingredients:
- Un got de cous cous
- Un got d'aigua
- Un pot petit d'olives
- Un ou dur
- Una pastanaga ratllada
- Una llauna de tonyina
- Una albergínia petita o mitja (si és gran)
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre vermell picant (opcional)

Posem el cous cous en un vol, on després afegirem els ingredients de l'amanida (que no sigui molt petit).
Agafem el got d'aigua i hi afegim un polsim de sal, un rajolinet d'oli i un polsim de pebre vermell picant, també es pot provar amb pebre vermell dolç. Ho posem al microones a la màxima potència fins que estigui a punt de bullir, uns 1,40 minuts. ho retirem i seguidament ho afegim al cous cous. Barregem una mica i ho deixem reposar 4 o 5 minuts.
A part tallem l'aubergínia amb rodanxes d'un centímetre d'amplada, ho posem en un plat tot ben planet, hi posem un polsim de sal i un rajolinet d'oli, i ho posem al microones una 5 minuts o fins que vegem que està tovet; llavors ho tallem en quadradets.
Qual el cous cous hagi absorvit tota l'aigua podem afegir la tonyina, les olives, la pastanaga, l'ou dur tallat a trossets i l'aubergínia.
Ho barregem tot i ho amanim amb oli d'oliva.


 
               ALTRES APUNTS
  • La quantitat de cous cous que us sortirà serà per dues persones.
  • Si voleu augmentar-la (la quantitat) heu de fer servir la mateixa mida tant de cous cous com d'aigua.
  • El cous cous el podeu trovar a qualsevol hipermercat o botiga especialitzada.
  • El podeu amanir com més us agradi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.