dissabte, 3 de novembre del 2012

Pastís de poma amb crumble de canyella



Venga, que ja comença a fer fred i bé de gust encendre el forn, podem provar-ho amb aquest pastís tant bo!

Aquesta recepta la vaig veure a la web http://www.pequerecetas.com. Feia temps que volia fer algun pastís amb crumble i no em decidia, fins que vaig veure aquest tant senzill i verdaderament boníssim!! D’aquells que els proves i no pots parar de menjar-ne!! Proveu-lo que està deliciòs, queda una massa esponjosa i perfecta.


Ingredients:
3 pomes
60 ml de suc de llimona
2 cullerades soperes de sucre moreno
180 gr. de mantega en pomada
150 gr. de sucre en pols
230 gr. de farina
2 ous grans
2 culleradetes de llevat per pastissos
1 miqueta de sal
180 ml de llet
Pel crumble:
150 gr. de farina
65 gr. de sucre moreno
1 cullerada de canyella en pols
60 gr. de mantega, freda i tallada en daus
80 gr. de nous picades (opcional)

Encenem el forn a 180°.

En un cassó, posem el suc de llimona, les pomes pelades i trossejades i el sucre moreno, tapem i deixem coure a foc mitjà durant 10 minuts, o fins que les pomes estiguin cuites. Aquest pas el podem fer també al microones, en un recipient apte tapat. Deixem refredar i reservem.

En un bol, batem la mantega en pomada amb el sucre, fins que la mescla es blanquegi. Llavors incorporem els ous un a un. Sense deixar de batre, incorporem poc a poc la farina, el llevat i la sal, alternant amb la llet.
Afegim les pomes a la mescla i la dipositem en un motlle ben engrassat.

Ara fem el crumble. Posem la farina, el sucre i la canyella en un bol, afegim la mantega i barregem amb les mans fins obtenir una massa arenosa. Llavors afegim les nous si les volem posar. Afegim el crumble al motlle sobre la mescla anterior.

Posem al forn preescalfat durant 50 minuts o fins que a l’introduir un utensili allargat surti net.

15 comentaris:

  1. Molt bo Roser, es veu molt suau i el cru el li deu donar un toc cruixent deliciós...petons

    ResponElimina
  2. Carai quina pinta mes bona que te aquest pastis!!! Petons

    ResponElimina
  3. Roser, es ben veritat que es un pastis boniiiiiiiiiissim

    ResponElimina
  4. muy buena esta combinacion y el crumble me gusta asi
    peto

    ResponElimina
  5. si el pastis de poma en sí ja es bo, amb aquest crumble nose que dir-te...quina pintaaa!! en vull un tros! petons

    ResponElimina
  6. qué bueno, tan esponjoso y con canela....ummmmm!!!bsts

    ResponElimina
  7. Molt bona pinta, jo no he fet mai un crumble, m'hi hauré de posar un dia d'aquests. Quines ganes de fer-li una queixalada.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Roser,
    Aquest pastís fa honor al nom del bloc: quina delícia!
    Feliç setmana,
    Nani

    ResponElimina
  9. M'encanta, Roser! Quina pinta! I la canyella lliga súper bé amb la poma... que bo que t'ha sortit!

    ResponElimina
  10. MMM... que bona!!! Un dia intentaré fer el crumble, té molt bona pinta!!! ;P

    ResponElimina
  11. Aquest pastís te de tenir un gust delicios, es menge amb els ulls !!!
    Petons.

    ResponElimina
  12. Qué bo ha d´estar el crumble amb canyella...Jo no n´he fet mai :-C aviam si m´hi poso.

    ResponElimina
  13. Quina combinació més bona la poma i la canyella!!
    De ben segur que ha d'esatr boníssim!!
    ptns!!

    ResponElimina
  14. Ooohhh!!!, tiene una pinta deliciosa, de verdad, buenísimo!, ñammmm
    ;-)

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.