dimarts, 14 d’agost del 2012

Pizza de carbassó picant


Ja ens acostem al 15 i a la recepta associada a aquest des dels blogs de Xocolata desfeta i Els fogons de la bordeta. Aquest més la temàtica era de carbassons i en el meu cas he fet una pizza amb aquesta verdura tan bona i amb tants usos com vulgueu i us imagineu a la cuina. Les verdures a la pizza m’agraden cada cop més, queden genial!


Ingredients:
Massa per a 2 persones:
150gr de farina (més o menys, ho faig a ull)
½ paquet de llevat de panader amb pols
Oli d’oliva
Sal
Orenga
Farcit:
Carbassó
Olives
Formatge ratllat
Tomàquet fregit

Oli picant (fet casolà amb oli d'oliva i cayenes)

Farem la massa posant la farina en un bol, afegim un grapat d’orenga, sal  i el llevat. Posem aigua en un got i un dit d’oli d’oliva i ho posem al microones uns 30 segons per templar. Ho afegim a la farina poc a poc, i barrejant amb una cullera de fusta fins que quedi una massa homogenia i una mica humida, que s’apegui a la cullera. Ho tapem i deixem reposar una hora.
Quan hagi passat aquest temps, haurà doblat el volum. Posem farina en una superfície, volquem la massa i amb l’ajuda de la cullera (sinó se’ns pegarà molt a les mans) li donem uns toms intentant fer el moviment d’amassar fins que no s’apegui. Estirem la massa, afegint farina si s’apega i la posem a la safata del forn amb l’ajuda del corró.

Encenem el forn a 230-250° escalfor a dal i a baix.

Ara podem començar posant els ingredients a la massa: posem una capa de tomàquet fregit ho cobrim tot de formatge ratllat. Tallem el carbassó a rodanxes i ho posem per damunt, tallem les olives amb cercles i les posem per damunt també.
Posem la pizza al forn durant uns 20 minuts o fins que estigui daurat el formatge i la base estigui feta.
Un cop la treiem del forn posem un raig de l'oli picant, i alegria al paladar!!




10 comentaris:

  1. hummm que buena aportación! adoro las pizzas vegetarianas, y la verdad con calabacín todavía no la he probado pero viendo como te ha quedado de apetecible (la foto lo dice todo) no tardaré en probarla! un besazo

    ResponElimina
  2. Una pizza ben sabrosa amb aquests ingredients!!!!! prenc nota de l´oli picant... Petons,

    ResponElimina
  3. Gràcies pel comentari al nostre blog!!
    A partir d'ara et seguim! estarem ben atentes a les noves publicacions!!
    ptns!!

    ResponElimina
  4. La pizza de carbassó és la quem fem més sovint, ens encanta! El pròxim cop provarem el toc picant, nyam!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Aquest picant de la pizza m'ha agradat molt. De carabassó no n'he fet mai i la veritat és que ha d'estar molt i molt bona.
    Nani

    ResponElimina
  6. Ens agrada molt la pizza de carabassó!!! ...amb l'oli picant.....ha de ser...potenta, potenta!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  7. Em sembla una proposta molt interessant, m'encanta el picant!!

    ResponElimina
  8. Una pizza muy de temporada, con la cantidad de calabacín que hay ahora en el mercado ¿verdad?

    Yo me lo como hasta crudo, me encanta. Más versátil imposible.

    Bss

    ResponElimina
  9. Ens agrada el teu blog. Et convidem al nostre www.quinabonapinta.blogspot.com

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.