dimecres, 2 de maig del 2012

Fideus amb sípia


Avui us porto un plat que sempre faig diferent, segons els ingredients que tinc o el que em vingui de gust. I així també ho podeu fer tots vosaltres!


 Aquesta cop ha estat:
Ingredients per 3 persones:
1 ceba
1 all
1 sípia
300gr. de fideus
1 got de vi negre (pot ser blanc, però és el que tenia)
Caldo de peix
Picada d’all i julivert  (només cal picar juntament un all petit amb julivert)
2 llesques de pernil salat
Sal
Oli d’oliva verge extra

Posem el caldo a escalfar.

Tallar la ceba i l’all ben petits i sofregir amb 2 cullerades d’oli, afegir la sípia i quan estigui cuita afegir el vi i deixem reduir.  Posem els fideus i els deixem uns minuts barrejant que agafin una mica de color i finalment afegim caldo fins cobrir. Deixar fins que estiguin cuinats els fideus. Si falta una mica d’aigua, afegir. 

Quan ja falti molt poc per apagar el foc, afegim la picada d’all i julivert i barrejar; deixar un minut més.

Tallem el pernil a trossets, ho posem en un plat i ho fem al microones a màxima temperatura uns 30 segons, si obrim i veiem que encara està tou ho deixem uns segons més fins que estigui cuit. Al presentar el plat posem el pernil per damunt i llest!


18 comentaris:

  1. oh, que bons! A mi m'agraden molt els fideus. I això que hi posis pernil em sembla molt bona idea i no ho he provat mai! T'hans quedat estupendos, i torradets!

    ResponElimina
  2. Doncs mira, la propera vegada els faré amb sípia que últimament els faig amb pollastre.
    Petons.

    ResponElimina
  3. què bo Roser, ara em menjaba tot el plat, besets!!!!

    ResponElimina
  4. M¨encanten! Jo he provat la fideuà amb sípia. Lesllesques amb pernil són un puntasso.

    ResponElimina
  5. Això de posar-hi el pernil m'ha agradat molt! M'ho apunto. Petons

    ResponElimina
  6. A mi los fideos me gustan de todas las maneras habidas y por haber.
    Roser, me encanta el toque tostadito que tienen los fideitos!!!
    Un beso guapa

    ResponElimina
  7. que bons aquests plats, m'encanta la fideua, els arrossos...són tots una delicia!! petons

    ResponElimina
  8. Roser, tenen una pinta impresionant!! El toc del pernil el trobo molt original! Petons

    ResponElimina
  9. Pernil? No ho havia pensat mai. Ben segur que li dóna un toc diferent.
    Nani

    ResponElimina
  10. ja veig que no soc l'única que improvitzo a la cuina. Molts petonets

    ResponElimina
  11. Oh, els fideus m'encanten! També vaig canviant la manera de fer-los segons el que trobo a la nevera. Aquests me'ls menjaria ara mateix!
    Marta

    ResponElimina
  12. una de las maneras que mas me gustan los fideos es con sepia,pero ir combinando con lo que tengas en la nevera le va genial
    peto

    ResponElimina
  13. molt bona recepta aquest fideus em recorden al de la meva sogra, jaja.
    felicitats per parlar de tu en rac 1, a mi em va fer tanta il·lusio, segur que com a tu. molts petons i bon fin de setmana.

    ResponElimina
  14. Moltes gràcies! La veritat, si que m'ha fet molta ilusió! Petons

    ResponElimina
  15. He estado de vacas pero ya he vuelto, por cierto, justo a tiempo de comentarte que cuando vaya a comer a tu casa, estos fideitos con sepia hummm es justo el plato que quiero que me hagas, ehhh???;-)

    Besitos wapa

    ResponElimina
  16. L'altre dia en vaig fer però negres, queden tan bons... jo tampoc els faig mai iguals! jejeje
    Felicitats per lo de RAC 1, fa molta il·lusió eh? ;)
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  17. ¡qué fantástica Receta Roser!, me encanta la pasta ¡enhorabuena! te ha quedado fantástica

    ResponElimina
  18. Hola! Estic de mudança i gairebé no em conecto aquests dies, però si que vaig sentir la recomanació del teu bloc a Rac1.
    Enhorabona i molts petons!
    Eduard.

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.