dimecres, 16 de maig del 2012

Baba ghanoush o Mtabbal Bathenjan


O dit amb el nostre idioma, és una salsa d’albergínies per picotejar amb pa o amb verdures. 



Ingredients:
2 albergínies grans
2 cullerades soperes de tahina o tahín ( pasta de sèsam)
2 dents d’all
1 cullerada sopera de suc d’un llimó
1 cullerada petita de comí en pols
2 cullerades soperes d’oli d’oliva
Pebre negre 
Sal
Per presentar:
Pebre vermell picant
Palets de pa

Punxar les albergínies per tots costats i posar-les al microones a màxima potència uns 10 minuts. Quan hagi passat el temps deixar reposar, sense obrir la porta, uns 10 minuts més. Comprovar que estiguin fetes. Sinó, posar-les uns minuts més.

Treure tota la carn de l’albergínia i posar en un got de batedora, afegir-hi tots els altres ingredients, menys el pebre vermell picant i batre fins aconseguir una mescla homogènia.

Deixar refredar.

Alhora de presentar, posar pebre vermell per damunt. I una raig d’oli d’oliva.

Notes: La pasta tahina és pot trobar a qualsevol tenda especialitzada d’aliments vegetarians o herbolaris.

17 comentaris:

  1. Aquest plat el vaig provar en un restaurant marroquí i l´he preparat algunes vegadas, sobretot a l´estiu.

    ResponElimina
  2. Doncs mira, ja mi veig, ja mi trobo, aquí sucant pa al baba ghanoush...be de gust!!

    ResponElimina
  3. Es curiosa aquesta salsa.... pero segur que per acompañar les verduretes a la planchas és una molt bona opció.... ho probaré!! :D

    ResponElimina
  4. M'encanta la baba ganush!!! quan faig l'hummus si no tinc tahina i poso sèsam i el trituro amb la salsa, suposo que amb la baba ganush es deu poder fer igual.
    petonets

    ResponElimina
  5. M'encanten aquests pates vegetals estil hummus... ideals per un sopar informal amb els amics!

    ResponElimina
  6. Ostres, no coneixia aquesta salsa però té una pinta increïble. I a mi que m'encanten les albergínies.. Això no pot ser. L'he de tastar però ja mateix! ;) Boníssima!


    Petonets!

    ResponElimina
  7. M'encanten aquests pates vegetals semblants a l'hummus, són ideals per un sopar informal amb els amics!

    ResponElimina
  8. son el meu pica pica preferit els patés marroquins!! i en pots fer de tantes maneres!! i les albergínies que m'apassionen!! mmmm....bonissimm!! petonets

    ResponElimina
  9. He menjar aquest plat al restaurant, ara ja tinc la recepta.

    ResponElimina
  10. oh, Roser! M'agrada molt! A Grècia n'hi diuen melitzanosalata, d'aquesta salsa. Per a sucar-hi pa! Petonet

    ResponElimina
  11. A casa ens encanta el "mutabal". El tahin és el truquet que fa que quedi perfecte. Té molt bona pinta!
    Marta

    ResponElimina
  12. Boníssim!! L'has probat amb pa de pita previament posat al forn amb una mica de orengà ? Està delicios!! Petons

    ResponElimina
  13. cuando he visto la foto y como no entendia el nombre he pensado un hummus,pues no de berengenas que tambien esta muy bien y con estos condimentos queda genial para dipear y sana y pocoas calorias
    peto

    ResponElimina
  14. Me encanta esta receta, yo la hago a menudo
    Deliciosa, y te ha salido con una pinta de toma pita y moja, jajaja
    Besitos

    ResponElimina
  15. Genial !, m'encanta la cuina àrab i marroquina. De fet, ahir mateix vaig fer uns falafel que aquesta setmana publicaré. Bona feina !

    ResponElimina
  16. humm me encanta esta cremita de berenjenas yo la preparo un montón. Besitos

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.