dimarts, 10 d’abril del 2012

Espinacs a la crema sobre un llit d’arròs


Aquesta recepta ja fa temps que la faig, i va sortir d’una improvisació en aquells dies que no tens ni idea que fer, i et plantes a la cuina i et passes una estona mirant els pocs ingredients que tens a la despensa i a la nevera i vas imaginant.. fins que al final dones amb la creació d’un plat. A mi em costa molt tot aquest procés de tenir que inventar un plat, ja que no en tinc molta d’imaginació, i la veritat mi puc passar un bon rato, o fins hi tot dies donant voltes.
Però aquest, amb el senzill que és i els ingredients, que no són res de l’altre món, la combinació està exquisida i ens va sorprendre, a més, perquè l’arròs queda bastant cremós al banyar-se amb la crema de llet que baixa dels espinacs.

També vull aprofitar per presentar aquest plat a la proposta mensual de la recepta del 15, en el que aquest més l’ingredient del que ens motiven a cuinar és l’arròs.



Ja ho veureu, es molt senzill:

Ingredients per 3-4 persones:
1 bossa i quart d’espinacs petits, d’aquests que venen preparats
250gr d’arròs
1 pot de xampinyons
1 ceba
3 alls
Pebre negre
1 pot i mig de crema de llet o nata per cuinar, 300ml.
1 tomàquet o tomàquet triturat
Formatge ratllat
Oli d’oliva verge

Posar a bullir l’arròs amb aigua, sal i un all uns 20 minuts. Després deixar en un colador, passar-hi una mica d’aigua i deixar escórrer l’excés d’aigua.

Mentre es cou l'arròs, picar la ceba i els alls i posar a fregir amb 3 cullerades d’oli. Quan comencin a estar afegim els xampinyons, i quan aquests estiguin afegim els espinacs, poc a poc, ja que al principi fan molt de bulto. Anar removent fins que hagin reduït la mida del tot, i afegim la crema de llet i el pebre al gust i deixem uns minuts. Posem sal al gust.

En un recipient posem l’arròs a tota la base, damunt hi posem les rodanxes de tomàquet o el tomàquet triturat cobrint l’arròs, com més us agradi, damunt posarem els espinacs a la crema i formatge ratllat cobrint-ho tot.

Finalment ho posem a gratinar.


Bonissim!!!!!

Ahhh voldria agrair un altre premi que m'ha concedit la pili del blog Kooking.
Moltissimes gràcies!!!! M'encanta!!

                        

 

29 comentaris:

  1. Quina delícia Roser! Només quan expliques sobre l'arròs cremós amb la crema de llet, i combinat amb espinacs... nyam! Ja se'm fa la boca aigua. I mira que ja he dinat, eh? petonet

    ResponElimina
  2. Mmmmmm, aquest arrosset amb la crema de llet i el toc dels espinacs ha de quedar boníssim!! A mi m'encanta obrir la nevera i improvisar amb el que tinc, sempre ho dic, surten els millors plats!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Roser una recepta BONIIIIIIIIIIIISSIMA
    Feicitats pel premi

    ResponElimina
  4. qué original Roser, no havia vist mai un plat com aquest, felicitats perquè déu estar per sucar-hi pa!!

    ResponElimina
  5. La crema de llet amb els espinacs és deliciosa....quina improvisació més bona amb l´arròs.

    ResponElimina
  6. Este plato me iba a encantar a mí ^.^ no lo comí nunca así pero me parece estupendo Besos

    ResponElimina
  7. Nena, quina bona recepte, molt nutritiva i molt interesant...m'agrada !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Què bé que els hi has fet el llit a aquests espinacs. Bona combinació
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Una coambinació original i molt gustosa, ideal com a primer plat o fins i tot com a guranició.

    ResponElimina
  10. Te que està molt gustòs, m'agrada la idea, les improvisacions moltes vegades ens sorprenen gratament.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Ei, el teu plat també té molt bona pinta, un dia d'aquest provaré a fer-lo i ja et diré com ha anat. Petons

    ResponElimina
  12. Roser t'ha quedat unplat genial. Jo encara no sé quina recepta fer amb arròs per la recepta del 15... seguiré pensant...

    ResponElimina
  13. Doncs al final et va sortir un plat ben bo!
    Petons.

    ResponElimina
  14. Ei, moltíssimes gràcies per ser la meva primera seguidora, m'ha fet molta ilusió. Espero que puguem compartir moltes receptes. Petons

    ResponElimina
  15. pues para no tener imaginación (eso que lo dices tú!) vaya arrocito más rico y original que te has marcado!!! que delicia con esa cremita, me encanta! Besitos

    ResponElimina
  16. Nena, que bé que t'ha quedat aquest super plat!!! M'emporto la idea. Petons

    ResponElimina
  17. Una bona combinació arrós i espinacs !!
    Petons i bon diumenge

    ResponElimina
  18. Quina més bona combinació d´ingredients!!! llueix molt aquest plat, m´encanta. Petons, i bon diumenge.

    ResponElimina
  19. mmm de bona gana em pendria un plat d'aquest arroç gratinadet, amb els espinacs cremosos... bona aportació i bona idea quan ho vas inventar!

    ResponElimina
  20. Humm... Quina proposta més bona. Les espinaques a la crema em tornen boja, i si hi afegim aquest llit d'arròs ja, em perdo! ;) Una proposta deliciosa.
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  21. Me ha encantado este arroz , lo voy a preparar tengo todos los ingredientes .
    besos!!

    ResponElimina
  22. Que es aixo de que no en tens molta d'imaginació?? A mi no m'ho sembla pas!! Aquest plat es genial. Petons

    ResponElimina
  23. Hola Roser,
    A mi també em passa que e passo dies donant voltes a un ingredient per fer una recepta. Suposo que es part de l'encant d'escriure un blog.
    Penso que ha de ser exquisita la combinació de l'arròs amb la crema d'espinacs.

    ResponElimina
  24. Hola Roser,
    A mi també em passa que dono voltes a un ingredient o recepta fins que finalment en decideixo. Suposo que forma part de l'encant d'escriure un blog.
    Una combinació exquisita la de l'arròs amb la crema d'espinacs.

    ResponElimina
  25. No diguis que tens poca imaginació, aquest plat és una gran invenció! Sembla molt bo!
    Marta

    ResponElimina
  26. Molt interessant la convinació, ja ho provaré:

    Sussi

    ResponElimina
  27. Roser, a mi els plats que porten espinacs m'agraden tots. De qualsevol manera.
    I així em sembla una bona opció.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  28. Roser, és fantàstic aquest plat. Algún dia el tastaré.
    Petons.
    Belén

    ResponElimina
  29. Very great post. I simply stumbled upon your weblog and wished
    to say that I have really loved browsing your blog posts.
    After all I'll be subscribing for your feed and I am hoping you write once more soon!

    Feel free to visit my web blog: click here

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.