divendres, 20 d’abril del 2012

Albergínies amb beixamel


Aquesta recepta la vaig veure al blog de Atrapada en mi cocina, i com que ens agraden tant les albergínies i aquesta recepta tenia una pinta tant bona, no me’n vaig poder estar de provar-la. I ha resultat molt bona, deliciosa!!
És un plat que et fa entrar en calor, perfecte per aquests dies que encara fa una mica de fresqueta, que no acaba d’arribar la calor!



Us explico com l’he fet jo:
Ingredients 4 persones:
3 albergínies no molt grans
Un grapat de gambes pelades crues
3 talls de pernil salat
1 all
Formatge ratllat
Per la beixamel:
Oli d’oliva
3 cullerades de farina integral
Llet freda de la nevera
Sal

En primer lloc tallem les albergínies a rodanxes de com a molt un centímetre. Les disposem en una font apta pel microones, les salem una mica i hi posem una mica d’oli d’oliva per damunt, i ho tapem amb paper film fent uns foradets a la superfície. Ho posarem a màxima potència uns 15 minuts. Passat aquest temps mirarem si esta cuit, sinó ho posem una estona més, jo uns 10 minuts més. Fins que estiguin ben tendres.
A part, posarem en una paella un bon raig d’oli i all tallat ben petit, passats uns segons afegirem les gambes i quan estiguin quasi cuites afegirem el pernil tallat a trossets.
Ara farem la beixamel (jo la faig amb el sofregit anterior, no els aparto, i així ja em queda tot unit), afegirem la farina (per aquest motiu li he posat un bon raig d’oli a la paella, perquè després ho aprofitaria per fer la beixamel) i barregem fins que es dori lleugerament. Afegirem un raig de llet i barregem, sense deixar de barrejar continuarem posant llet fins que se’ns formi una crema, i hi afegirem més llet, o no, depèn de l’espessor que vulguem.
Al final provem de sal, en tindrem que posar poca o gens perquè el pernil ja aporta sal.
Ara muntarem el plat; en un recipient apte pel forn posarem una capa d’albergínies, una capa de beixamel, una capa més d’albergínies i al final una altra capa de beixamel, i formatge ratllat per damunt. Ho posem a gratinar i llest!



18 comentaris:

  1. Quan era petita no m'agradaven gens les alberginies, i ara a la primera excusa em poso a fer-les. Provaré la teva recepta te que està molt bona.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. M'agada la reepta, amb gambes molt millor que el típic de arn picada! Ideal com a plat únic, té l'èxit assegurat!

    ResponElimina
  3. Ho provarem!! té una pinta exquisita!! mmm, que bo...

    ResponElimina
  4. Ha d'estar boníssim!!! Aquest segur que el faig!! un petó

    ResponElimina
  5. Roger una recepta bonissima, en lo bones que son les alberginies no es pot rebutjar un plat aixi.
    molts petons

    ResponElimina
  6. m'encanten les alberginies, segur que és un plat ben bo

    bon cap de setmana

    ResponElimina
  7. Pues te ha quedado con una pinta deliciosa. Me has recordado que tengo que volver a hacerlo, está de escándalo. Besos y gracias por la mención.

    ResponElimina
  8. El toc de les gambes les fa especials, oi? Ha d'estar boníssim1

    ResponElimina
  9. Me encantan las berenjenas de todas las maneras, y asi, como tu las has preparado se ven tan deliciosas.....me está entrando un hambre.....
    Un petonet maca

    ResponElimina
  10. No havia pensat mai de fer les albergínies amb gambes. M'assembla una bona opció.
    Nani

    ResponElimina
  11. Quin plat mes bo!! Te molt bona pinta. Petons

    ResponElimina
  12. hummm ese platazo me mira desde el ordenador diciendome COMEME COMEME!!!! Besitos

    ResponElimina
  13. Ho probarè, les alberginies t'han quedat genials

    ResponElimina
  14. Amb tot el que porta ha de ser un plat bo per força!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  15. Quina bona idea, m'encanta la teva recepta i la combinació de les gambes amb el pernil.
    Petons

    ResponElimina
  16. La beixamel amb el microones! no l'he feta mai, però t'ha quedat amb una pinta boníssima!
    Marta

    ResponElimina
  17. Deliciosa aquesta recepta, les albergínies son de les verdures que més m'agraden. T'ha quedat amb una pinta molt bona.

    Petons

    ResponElimina
  18. Tenen una pinta bonissima...he descobert el teu blog de xurra !!! ja tens una seguidora mes , hem quedo per aqui donan unes voltes i si et va be t'envito a que visitis el meu blog ...i AUPA LE BLOGUERES LLEIDATANES !!!! UN PETO

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.