dijous, 29 de març del 2012

Pestiños


La meva mare va néixer a Andalusia i concretament a Granada. Però nomes quan tenia dos anys ja va venir aquí amb part de la família, i fins avui en dia que tots han format les seves famílies aquí a les terres de Lleida, al poble de Térmens.
Us preguntareu perquè us explico això, doncs per les arrels gastronòmiques que tenim d’aquesta terra d’origen. I que a mi m’encanta provar i aprendre.
Ja fa temps, tot començant el blog, ja us vaig publicar una recepta típica de la meva abuelita, les patates de la abuela, com jo les anomeno, o les patates a lo pobre com s’anomenen a Granada.
Així doncs, avui tornarem a recordar les terres de la meva mare amb aquests pestiños tan típics i boníssims. Ahh per la part de Malaga tenen un altre nom, es diuen BORRACHUELOS.

I també aprofito per participar en el repte de kooking pequeños placeres dedicat aquest mes de març a la cuina andalusa.


 Ingredients:
1 got d’oli
1 got de vi blanc
2 cullerades de matafaluga
1 sobre de royal
La ratlladura d’un llimó
Farina (la que agafi)
Sucre
Oli per fregir-los

Escalfar l’oli en un cassó i quan estigui ben calent, apagarem el foc i afegirem la matafaluga, barregem una mica i deixem refredar l’oli.

Quan estigui l’oli fred, el colarem i el posarem en un vol juntament amb tots els altres ingredients menys la farina, que l’anirem incorporant poc a poc, mentre barregem, fins aconseguir una massa que no s’apegui a les mans.
La deixem reposar uns 15 minuts i començarem a fer boles de la mida d’una pilota de futbolín, més o menys (no se m’ocorria cap mes comparació), i les estirem ben fines, que estigui quasi transparents a punt de trencar-se. Les estirarem en forma allargada, agafarem les puntes i les portarem al mig ajuntant-les perquè no s’obrin.

Posarem en una cassola abundant oli i els fregirem fins que estiguin dauradets.  
Els traiem del foc els posem sobre un paper absorbent i al mateix temps els impregnarem de sucre.

Deixar refredar i ja podem gaudir d’aquest dolç!

                                   


14 comentaris:

  1. Tenen una pinta increible! Moltes gràcies per participar!

    ResponElimina
  2. Una bona terra gastronomica la d'andalucia!! ara hauràs de recopilar totes les receptes típiques d'allà per anar-nos-les ensenyant!! aquests pestinyos són per devorar-los!! quina pinta...petons

    ResponElimina
  3. Tenim les mateixes arrels gastronimiques.... jijijiji... Jo vaig publicar els pestiños l'any passat (recepta de ma mare, cordovessa).
    Per cert, la familia del meu home es de Tarrega, on anem sovint... oi que es aprop de Termens??? Es que em sona molt...
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  4. Roser aquest pestiños fan una pinta molt bona, ara despres de menjar amb lo cafe m'en menjaria un parell o millor tres. molts petons.

    ResponElimina
  5. Esta es una receta que tengo pendiente ^.^ Me los comía toditos jiji besos

    ResponElimina
  6. Qué pestiños tan ricos, ahora me comía más de uno con el café que estoy tomando. Aquí también son típicos, aunque rebozados en miel
    Besos

    ResponElimina
  7. Els he vist infinites vegades però mai he estat avesada a comprar-ne...Amb el teu post ja no tinc excusa.

    ResponElimina
  8. Uau! Que bons, Roser, aquests pestiños. A mi m'agraden molt, fins ara, els que he provat. Però aquest nom que dius que tenen encara m'agrada més, borrachuelos!!! Bon cap de setmana. Petons

    ResponElimina
  9. Uau, no n'havia sentit a parlar mai!! :D Però m'hi jugo alguna cosa a que estan de mort... Hauré d'anar a Andalusia... o provar la teva recepta! :D

    Un petó guapa, i bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
  10. Me encantan...ahora con un café me comía una docena !!!!
    Besos.

    ResponElimina
  11. Oh! M'encanten! Tinc una amiga que els fa.. boníssim i sempre li demanem. Sort en el concurs. Petosn

    ResponElimina
  12. No els he tastat mai, però tenen una pinta deliciosa. És fantastic recuperar les receptes de l'àvia.
    Petons

    ResponElimina
  13. Hola Roser...

    Quins records!!
    De petit la besàvia en feia tot sovint, que bons!!

    Petons.

    ResponElimina
  14. No se por que no ha salido mi mensaje!!! Muchas gracias por tu receta, tienen una pinta deliciosa, me comería 3-4 de una sentada... Gracias por participar en nuestro reto, te esperamos en los siguientes meses!! Abrazos!

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.