dimecres, 7 de març del 2012

Calamars a la romana


 Aquesta recepta és de la meva mare i la veritat, li surten molt bons. Té algun truc que ara us desvelaré, i si ho feu així, tindreu èxit garantit.

Parlant de trucs, presentaré la recepta al concurs que organitzen al bloc de Pienso...luego cocino, en el concurs “Tu mejor truco”.

 
Ingredients:
1 calamar sencer de mig quilo
½ paquet de Rebocina Royal (farina per arrebossar calamars) Sobretot millor que sigui aquesta, que és amb la que queda més cruixent i bo.
1 got d’aigua
½ got d’aigua de sifó (o carbonatada o no se exactament com es diu, suposo que m’enteneu)
Sal
Oli
½ culleradeta de cafè de bicarbonat

El dia abans, molt important, prepararem el calamar. El rentarem, traient la pell i buidant-lo de dintre; el deixarem ben net i el tallarem a rodanxes de gairebé un centímetre, més o menys, i amb cura que no se’ns trenquin, que quedin anelles.
Dipositarem les anelles en un vol, espolvorejarem per damunt la mitja culleradeta de bicarbonat i barrejarem perquè s’integri bé. Ho taparem i deixarem al frigorífic fins el dia següent.

El dia següent, agafem els calamars i els rentem amb aigua, els deixem en una escorredora, hi posem una mica de sal i anem a fer la massa.

En un vol posar la rebocina i afegir l’aigua, el sifó i una mica de sal, barrejar per integrar i fins aconseguir una massa cremosa i no molt líquida, per poder arrebossar els calamars. Si queda molt líquid podem afegir rebocina, i si pel contrari queda molt espés afegirem una mica d’aigua i de sifó en la proporció de 2 mides d’aigua 1 de sifó.

Quan ja tenim tot llest, esperarem fins quasi al moment de menjar-lo, ja que és més bo i cruixent si ho presentem al moment, així que fins posem 15 minuts abans de posar-nos a la taula no ho començarem a cuinar.

Llavors només es tracta de posar uns quants calamars dins la massa, que quedin ben coberts i posar-los a fregir amb abundant oli, millor si es fa en una fregidora, sinó, en una paella fonda amb molt oli. I així fins que els fregim tots.

Els deixem, tot just sortir de la fregidora, damunt de paper absorbent, i a gaudir!

Els trucs perquè surtin ben bons:
-       L’acció de posar bicarbonat i deixar reposar durant un dia, serveix perquè la carn del calamar quedi molt tendra.
-       El sifó serveix perquè el calamar quedi ben esponjós i la massa quedi bufada i ben cruixent.
-       La rebocina va molt bé perquè la massa quedi cruixent.

                                                

14 comentaris:

  1. Apa, Roser, 3 en 1, com a les rebaixes! Moltissimes gracies per participar al concurs!

    ResponElimina
  2. Roser moltes grácies per participar i aixo s'ha de tastar...uiii aquesta hora ja del dia uns calamars ara ben calents venen de gust.
    Petons

    ResponElimina
  3. Ja m´he apuntat els truquets de ta mare, segur que la propera vegada que faci calamars a la romana em sortiran boníssims...un petonet

    ResponElimina
  4. Toma y toma .....quins calamars mès bons.....aquì fem servir els de PALAMÓS que son de bons !!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Apa, que comença la "guerra de fer calamars a la romana" jaja. Hem coincidit en la recepta...pero cada una amb els seus truquets...jaja
    Petonets guapa! i sort !!!!

    ResponElimina
  6. Muy buenos!!!! Gracias por pasarte. Un saludo

    ResponElimina
  7. Que ricos Roser, yo nunca los hago asi y tienen una pinta que vaya , felicidades para ti y para tu madre, y perdona que no me ha dado tiempo a decirte lo del premio, jajajaja, pero asi te has llevado la sorpresa
    Besos

    ResponElimina
  8. Nosaltres els fem amb cervesa a la massa i també queda genial! Algun cop ho he provat amb sifó, la pinta ho diu tot sobre els resultats! ;)
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  9. M'encanten aquests calamars a la romana!!! gràcies pels trucs, a veure si a mi també em surten així de bons...
    Petons

    ResponElimina
  10. Quina gana!!
    amb una cerveseta fresqueta...mmmmmm!!
    Petons, Guapa!!

    ResponElimina
  11. Felicidades por ganar en el mejor truco!! y gracias porque lo aplicaré en breve.
    Besos!

    ResponElimina
  12. Pronto lo voy a probar, felicidades!!

    ResponElimina
  13. s'haurà de provar el millor truc! enhorabona pel premi!

    ResponElimina
  14. s'haurà de provar el millor truc! felicitats pel premi!

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.