dimarts, 7 de febrer de 2012

Llobarro a la sal (forn o microones)

Ja fa qüestió d’un temps que no se que em passa però no suporto el peix, no m’agrada i em costa de menjar-me’l, suposo que serà una temporada, ja que intento menjar-ne de tant en tant per lo sa que és però si no està ben disfressat no m’agrada.
Però he descobert que si faig llobarro o dorada a la sal, m’ho menjo molt bé, que m’agrada molt. Semblo una mare intentant descobrir com cuinar un aliment perquè els fills s’ho mengin jejeje.

Així que us deixo amb la recepta que últimament més he fet de peix, i que és facilíssima!




Ingredients 3 persones:
3 llobarros preparats per fer a la sal (la peixatera ja ho prepara, em sembla que els buida de dins però les escames no les treu, no ho se del cert).                                                 
Sal fina abundant                                                                                                            Aigua                                                                                                                              
Oli d’oliva verge extra                                                                                                                          Per acompanyar: patates al microones( o el que més us agradi), sal i pebre vermell.

Al forn: encendre el forn a 200°. Posar en una font apta pel forn una capa de sal, al damunt el peix i pel damunt un altre cop sal fins cobrir. Mullar amb una mica d’aigua la sal, jo em mullo els dits amb aigua i mullo per damunt. Només una mica. Posar al forn. Deixar fer fins que la sal es posi dura, uns 20-25 minuts més o menys, o si es comença a daurar la sal, ja està llest també. Retirar la sal amb cura i presentar al plat, obert i amb un raig d’oli.

Al microones: posem en una font apta per microones una base de sal, a damunt el peix i per sobre tot cobert de sal. Ho mullem amb aigua xispejant amb els dits i ho posem a màxima potència uns 10-15 minuts, fins que la capa de sal estigui dura, si es comença a daurar la sal, ja està llest també. Retirar la sal amb cura i presentar al plat, obert i amb un raig d’oli.

Per l’acompanyament que jo he fet, posar unes patates no molt grans en una font per microones, prèviament punxades, i fer a màxima potència uns 15 minuts. Si són grans necessitaran 20 o 25 minuts. Obrir-los i regar amb una mica d’oli, sal i pebre.




14 comentaris:

  1. umhh llobarrets, que bons que son, a mi es un dels peixos que mes m'agraden i aqui al delta quant en pesco alguns tambe els faix aixi, i realment son molt bons.molts petons.

    ResponElimina
  2. Que rico y sabes yo no soy muy dada a cocinar en microondas, pero creo que me voy a poner a ello, se economiza mucha luz.
    Un beso que la receta de hoy te ha salido estupendisima

    ResponElimina
  3. Doncs sempre l'he fet al forn. M'agrada la idea del microones!! mira que es bo el llobarro o la dorada a la sal!!! sempre queda bé!! petons

    ResponElimina
  4. T'ha quedat un llobarro boníssim nena...tens raó per fer a la sal no s'ha d'escatar,només treura la tripa desde las agallas i prou, si no queda salat. Soc peixetera...ja,ja...mén faig uns tips de netejarne!!!
    Petonets , bona semana!!!

    ResponElimina
  5. Doncs si senyor ROSER una opció sana y SUPÉR FÁCIL. M'agrada la faré al micro i ja et diré.
    PETONETS MACA:)

    ResponElimina
  6. Caram, no havia pensat que es pogues fer al micro!!! Molt bo el peixico! Petons

    ResponElimina
  7. La veritat és que a la sal, queden molt bons els peixos. Has d'acostumarte al peix, que es molt més sa ;)

    Petons

    ResponElimina
  8. El peix al forn es boníssim i si així te l'has de menjar doncs ben fet que fas.
    Petons.

    ResponElimina
  9. humm pescado a la sal... me encanta y a la vez me sorprende y mucho la idea de prepararlo en el microondas, es una opción excelente porqeu a veces una va con prisas y le da pereza encender el horno... pero comer sano y pescadito siempre apetece... así que lo probaré! un besito Roser guapa! Nieves

    ResponElimina
  10. qué bueno en microondas, está muy bien porque los pescados a la sal con horno tardas y las prisas que llevamos no nos dan ocasión para prepararlo Con tu receta me animas a prepararlos más Gracias por compartilo ya que me encanta el pescado.

    ResponElimina
  11. mi es igual al horno que al micro pero asi esta tremendo y con las pataats divino
    peto

    ResponElimina
  12. A mi el peix al forn i amb la sal m'encanta, però no ho havia vist mai al micro, així que a la propera ho provaré. Petons

    ResponElimina
  13. Jo no tinc problemes amb el peix, avegades em fa pal menjar-lo si te moltes espines. Així a la sal n'he sentit a parlar molt, però la veritat es que no n'he menjat mai. M'hi haurè de posar ;)
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. Roser, esta es una de las maneras más sanas de cocinar pescado que conozco. El resultado es exquisito y jugoso. Yo lo hago a menudo, dorada o lubina. Lo que nunca he probado a hacer es en el micro. Siempre tiro del horno pero para unas prisas viene bien saber que se pueder usar el micro. Tomo nota !!!

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.