dilluns, 23 de gener del 2012

Truita pizza

Qui té fam somia truites. I així comença la proposta d’aquest mes de Memòries d’una cuinera, que ens proposen de cuinar truita. M’ha anat perfecte aquesta recepta ja que feia temps que tenia ganes de fer aquesta truita, la vaig veure per la blogosfera fa temps, però no me’n recordo on exactament, se que la vaig veure a varis llocs. I em va semblar graciosa de preparar-la, com no a la meva manera.


 Així que us explico com l’he cuinat.

Ingredients:
1 patata i mitja (1 gran i 1 petita)
½ ceba
4 ous
Formatge ratllat
2 cullerades de tomàquet fregit
1 o 2 xampinyons frescos laminats
2 pebrots del piquillo
Sal
Oli d’oliva

La patata i la ceba per la truita ho vaig cuinar al microones perquè el plat en si no fos tan calòric, i la veritat és que queda molt bona així també la truita. M’explico: pelar i tallar les patates en trossets petits i pelar i tallar la ceba molt petiteta (est pot ratllar també). Posar en una plat, tirar sal i una mica d’oli per damunt i tapar amb paper film, fer una forats a la superfície i posar al 80% de la potència uns 10 minuts. Treure, destapar amb cura i barrejar les patates, tornar a tapar i segons com estiguin deixar 5 minuts més, comprovar si estan. si encara estan dures anar posar pocs minuts fins que s’acabin de fer.
Batre els ous en un vol i afegir les patates amb la ceba.
Posar una mica d’oli en una paella i quan estigui calent afegir la mescla de truita. Quallar per un costat, girar i deixar 1 minut més o menys, que no s’acabi de fer per dintre.
La posem en un recipient apte pel forn i muntar la pizza per damunt, sucar la superfície amb el tomàquet, posar per damunt el formatge, després els xampinyons i el pebrot. Posar a gratinar al forn i estarà fet quan estigui el formatge rosset.





16 comentaris:

  1. les truites son la meva debilitat, i aquesta no la habia vist mai,pero la idea es molt bona,
    molts petons Roser.

    ResponElimina
  2. ohhhh que idea más divertida, me parece genial para una cenita de finde con peli incluida, bieeen! oyee, sabes dónde tienen el agua de azahar? en el super del corte inglés, donde tengan las cositas para decorar las tartas, la vainilla y esas cosas, en el mio lo tienen junto a las especias... mira a ver!
    Besitos guapa

    ResponElimina
  3. Quina truita més bona, al veure la foto amb el formatge fos caiguent, quines saliveres!!! Es mala hora per mirar aquesta recepta que s'acosta l'hora de dinar!! Una idea fantàstica.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. fantastica esta truita pizza,hoy coincidimos plenamente

    ResponElimina
  5. Me encanta!!!!!
    Y digo yo, a quien no le va a gustar esta delicia?
    Es genial!!
    Besos

    ResponElimina
  6. les truite m'agraden molt, i aquesta tan original, ummmmmmmm, que bona

    ResponElimina
  7. L´acabo de descobrir arran del Memòries no se m´hauria ocorregut mai...Déu estar deliciosa.

    ResponElimina
  8. Quina bona idea! Això és molt original i ben bo, haurem de fer-la ja!
    Petons

    ResponElimina
  9. ostres Roser!!!! molt xula la proposta!!!! ;P petonets i moltíssimes gràcies per participar!!!!

    ResponElimina
  10. uauuuu!!! una idea bonissima m'agrda moolt! i sense cumplicar-te a l'hora de fer la massa....me l'enduc que per un sopar de picoteig va que ni pintat!! petons

    ResponElimina
  11. RIQUÍSIMA, jo de tant en tant també la preparo i m'agrada molt. T'ha quedat ESTUPENDA:)

    ResponElimina
  12. quina bona idea!!...començant pel micro i acabant amb la pizza... ja sé quin serà el sopar d'algún dia d'aquesta setmana...

    ResponElimina
  13. Quina idea mes genial, te una pinta espectacular!!!Petons.

    ResponElimina
  14. Fa molts anys, ai, semblo una iaieta, em va donar per fer una cosa semblant però sense ous, em sembla que penjaré la recepta al bloc, ja,ja,ja.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  15. Quina gran idea. Ho trobo super original. La truita amb el formatge fos per sobre ha d'estar boníssim.

    ResponElimina
  16. Mare meva, quina gana!! Ha d'estar boníssima!! :-))

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.