divendres, 13 de gener del 2012

Amanida tèbia de carxofes


Aquesta quinzena, des dels blocs  Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta, ens animen a preparar un plat amb l’ingredient principal, la carxofa. 


 
Basant-me amb una recepta base per cuinar-les de la meva mare, he elaborat aquesta amanida improvisada, ja que tots els altres ingredients els he anat pensant mentre es feia la carxofa. I ha quedat molt bo. Us explico:

4 o 5 carxofes
1 poma petita
2 talls de pernil tallat fi
3 rodanxes petites de formatge de cabra
Crema de vinagre balsàmic de Mòdena
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre
Llimó

Posar a bullir aigua en una olla.
Preparar la carxofa traient fulles fins que es vegi la base groga, tendra. Tallar el tronc i una mica el cul i tallar la punta de la carxofa quasi fins la meitat. Tallar el cor que ens ha quedat per la meitat i treure els pels que té a l’interior, deixar en un plat i regar una mica amb suc de llimona perquè no es torni negre. I així anem fent amb totes les carxofes.

Ara que tenim les carxofes netes les posem a l’aigua que està bullint i hi afegim una mica de sal; deixem bullir entre 20 i 30 minuts. Sabrem si estan fetes quan punxant notem que estan tendres. Les traiem i les deixem en un escorredor perquè perdin l’excés d’aigua, i es vagin refredant.
Quan estiguin, tèbies i escorregudes, ja podem anant posant-les al plat com a base. Després tallem una poma, la mullem amb llimó perquè no es torni negra i la distribuïm per damunt. 

Fem una vinagreta amb 2 cullerades de vinagre i 4 d’oli.

Tallem el pernil amb tires petites i ho passem per la planxa fins que estigui rosset, després posem el formatge tallat doble a la planxa perquè es dori una mica i ja podem acabar de muntar el plat.
Posem el formatge al centre.  Posem una mica de pebre negra per damunt de les carxofes per la vora, amanim amb la vinagreta per tot arreu i al final afegim el pernil per damunt.


20 comentaris:

  1. les carxofes queden be amb tot!!! ara mateix em menjaria aquesta amanida encantada! petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Aquesta amanida ens anirá bé a tots,¡sobre tot als que tenim el "michelin"!!!!ja,ja,ja
    Petons.

    ResponElimina
  3. Uf, quina delícia d'amanida. Té una pinta fantàstica!!
    Moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  4. De les improvisacions sempre en surten els millors plats, eh? Aquesta amanideta fa una fila mooooooolt bona, quina crack!!!
    Moltes gràcies per participar guapa!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Ummmm que bo!! Te una pinta estupenda... Jo demá em poso també amb les carxofes...

    ResponElimina
  6. Quina pinta més bona! Les carxofes en amanida m'encanten.
    Petonets

    ResponElimina
  7. ROSER XATA, quins plats btan FANTASTICS elabores, Gracies per el teu comentari a les meves vacances!!!
    PETONETS REINA:)

    ResponElimina
  8. oooooo quina pinta aquesta amanida. la trobo senzillament fantasticaaa!!! petons

    ResponElimina
  9. La primera de moltes propostes amb carxofa que veurem entre avui i demà, que bones i sanes veritat ???? Una aminada molt ben combinada, m´agrada !!!! petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  10. Una amanida fantástica, felicitats.
    Un petonet

    ResponElimina
  11. Quina amanida més bona i completa!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. M'encanta com t'ha quedat aquesta amanida tèbia, la combinació d'ingredients és una delícia i si és improvisada encara millor.
    Petons

    ResponElimina
  13. Amb pernil i formatge... no pot fallar, deu ser boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  14. muy buena la improvisación que has tenido mientras se hacian las alcachofas,resultona y buena
    peto

    ResponElimina
  15. he arribat al teu blog per la recepta del 15
    m'encanten les amanides

    ResponElimina
  16. Aquestes carxofes amb guarniments són genials. Me les imagino al damunt d'una torrada tot ben calent i ha de ser la bomba.
    Petons.
    MAR, de El que no mata engreixa

    ResponElimina
  17. Bona i lleugereta, ara que toca treure's els quilets de Nadal.

    ResponElimina
  18. ostres quina amanida mes bona, amb lo que he guanyat aquest nadal, tindre que menjar-men alguna que altra,jeje
    Un bon plat,com totes les teves receptes.

    molts petons

    ResponElimina
  19. Aquesta AMANIDA, com a minim es digna de un restaurant de MOLTES FORQUILLES
    GRACIES XATA que tinguis molt bon dimars!!!
    PETONETS:)

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.