dilluns, 10 d’octubre del 2011

Risotto amb calamars i formatge d’ovella curat

 

El risotto és un plat típic de la cuina italiana, provinent del nord d’Itàlia, basat en l'arròs.
La característica principal és el manteniment del midó, barrejant constantment mentre es cuina, que al final de la cocció lliga els grans d'arròs entre ells com si fos una crema.

Aquesta recepta la vaig fer segons les necessitats de treure gènere de la nevera, va ser improvisat; tenia anelles de calamar, i un caldo d’uns musclos i em va sortir aquest plat que va quedar deliciós.  És un dels risottos que m’ha quedat més bé des de que els cuino.

Jo mateixa ja m’ho dic tot!!!! Jejejej

Comencem:
Ingredients per a 3 persones
280gr. d’arròs rodó (1 got i mig)
100gr. d’anelles de calamar fresc i net.
4 alls tallats petit
1 ceba mitjana tallada en trossets petits
¾ de got de vi rosat casolà
6 gots (més o menys) de caldo de musclos barrejat amb caldo de peix de compra
1 culleradeta de pebre vermell picant
Formatge d’ovella curat ratllat (2 o tres cullerades)
Oli d’oliva verge extra
Posem el caldo a escalfar.

Posarem dos cullerades d’oli en una paella i posem a daurar els calamars uns minuts i els retirem.

Afegim una cullerada d’oli i fregim l’all uns segons i seguidament la ceba, fins que quedi transparent i tendreta, quan estigui afegim les anelles fregides anteriorment i el vi i deixem fer uns minuts fins que es redueixi, al final afegim el pebre vermell al gust i remenar uns segons.

Ara ja podem posar l’arròs, remenem una mica i afegim el caldo poc a poc.

Anar remenant de tant en tant fins que estigui fet, uns 20 minuts, i al final hi afegim dos cullerades de formatge d’ovella ratllat i remenem fins que s desfaci.

Si veiem que pot faltar caldo es pot afegir, quan ho necessitem.

A mitja cocció pensem a rectificar de sal, si cal.

A l’emplatar, com podeu veure a la foto, he posat un raig d’oli d’oliva verge extra en una voreta amb pebre negre recent molt per damunt. Queda boníssim!!  Fins hi tot per sucar una mica de pa!!
Ahh i espolovorejar per damunt formatge també!

Bueno suposo que no m'he deixat res per explicar...

Bon profit!!



10 comentaris:

  1. L'arros es un dels plats preferits, en paella en cassola com segui, pero el risotto el trobo tan i tan bo que no pararia de menjar-ne.
    molts petons

    ResponElimina
  2. Oohhh!! quina pinta aquesta cassola!! no cal ni emplatar! me'l menjaria de la cassola mateix amb molt molt formatge ratllat!! ;) t'ha quedat fantàstic!! petons

    ResponElimina
  3. T'ha quedat molt cremós!!! com us cuideu!!!! molts petonets

    ResponElimina
  4. Pero que pinta tiene! Te ha quedado super cremoso, me encanta!
    Besos

    ResponElimina
  5. Com t'estàs animant, eh! No m'estranya, amb aquest resultat.
    Petons.

    ResponElimina
  6. no m'estranya que estiguis satisfeta... l'aspecte d'aquest risotto és fantàstic...!!

    ResponElimina
  7. hummm que delicia de arroz! tiene que estar para chuparse los dedos! me encanta!
    ¡feliz miercoles festivo!
    Un besote,
    Nieves.
    http://igloocooking.blogspot.com

    ResponElimina
  8. Me has tentado y no sabes como. Adoro los risottos y con ese queso de oveja tiene que estar de fábula.

    Besos.

    ResponElimina
  9. Què bons són els risottos, es poden fer de qualsevol cosa! T'ha quedat genial!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.