dimarts, 4 d’octubre del 2011

Cheesecake gelat de vainilla i Baileys

Aquest cheesecake (pastís de formatge) és molt fàcil de fer ja que no necessita ni forn.I és boníssim amb el toc de Baileys que li dona el seu gust tan especial.

Ja que estem acomiadant l’estiu, encara que poc a poc perquè encara fa bastant calor durant el dia,  m’agradaria posar una recepta refrescant per acabar de recordar-lo i poder endinsar-nos ja a la tardor i posar punt final a les receptes fredes.



He extret la recepta del blog Cupcakelosophy, en el qual aquest estiu es va dur a terme un concurs sobre aquests pastissos. Al concloure el concurs va construir un llibre de receptes amb un recopilatori de totes les receptes aportades, en el qual també surt la meva recepta de pastís de formatge amb cireres. És un recopilatori molt interessant del qual encara tinc previst de fer moltes més receptes que hi surten; de moment us mostro aquesta:

Ingredients:
 Per la base:
- 150 gr. de mantega, tova
-Llet (la que admeti)
- 500gr. de galetes integrals o digestives...

Pel pastís:
- 500 gr. de formatge crema, tou
- 200 ml. de nata per muntar
- 100 gr. de sucre blanc
- 500 gr. de gelat de vainilla, tou
- 200 ml. de Baileys


Desfer  la mantega al microones. Picar les galetes que quedin trossets molt petits barrejar amb la mantega, afegir llet fins que obtinguem una massa manejable.

Preparar el motlle, millor que sigui desmuntable. Folrar la base del motlle amb paper sulfuritzat (el que fem servir pel forn)

Folrar tota la base i el màxim que puguem per les vores del motlle amb la massa de galetes. Posar al congelador perquè quedi ferm mentre preparem el farcit.

En un bol batem el formatge amb les varetes i desprès afegir poc a poc el sucre i la nata. Seguir batent fins que quedin ben incorporats.
En un altre vol més gran, posar el gelat i batre una mica, seguidament afegir la mescla anterior combinant amb el Baileys.
Treure el motlle del congelador, afegir-hi la massa, cobrir amb film i congelar (mínim 1 nit).

Aquest cheesecake us aguantarà al congelador 1 mes i mig aproximadament, així que, és ideal per preparar i guardar.

Quan l’aneu a servir, recordeu de treure’l uns 20-30 minuts abans i guardar-lo en la nevera. Traieu només el que aneu a consumir ja que a la nevera es desfaria. I no el podríeu tornar a congelar.

Nota: m’ha agradat molt però el gelat, alhora de menjar-lo, té textura de glaçonets, el pròxim cop provaré de fer com el procés dels gelats, en que a les dues hores, unes dues o tres vegades,  es barreja la massa per trencar aquestos glaçons i quedi cremós.



8 comentaris:

  1. unes postres molt bones ,com encara ten deu quedar-ten ja en tots tallar un troset que vaig venin,jeje. molts petons

    ResponElimina
  2. acabo de fer-ne un!!! però el meu amb forn... em guardo aquesta opció, que el Baileys segur que li queda boníssim!!!! petonets

    ResponElimina
  3. Guauuuuu!!! quina pintorraa!! i amb baileys!! es super facil, oi, amb gelat de vainilla! me'l guardoo ara mateix!! petons

    ResponElimina
  4. Debe estar deliciosísisisisma!
    Besos,
    Nieves.
    http://igloocooking.blogspot.com

    ResponElimina
  5. Noia...has tornat super super de les vacances, oi? JO no acomiado cap estació amb aquest pastís sinó que el mantinc tot l´any, je, je, je...

    ResponElimina
  6. Que bona, el Bailey`s es l'unic que prenc de licor, crema..
    M'agrada la teva cheesecake.
    Un petonet

    ResponElimina
  7. M'encanta el Baileys així que aquest pastís m'ha d'agradar moltíssim!
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Té una pinta estupenda Roser! Els cheesecakes sempre han sigut la meva perdició jajaja, segur que estava boníssim!
    Un petó

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.