dijous, 28 de juliol del 2011

Gaspatxo tradicional


A l’estiu, la crema freda i el plat refrescant que més m’agrada és el gaspatxo.
Veig pels blocs que ara tothom fa moltes variants d’aquest plat introduint fruites i crec que es molt original i bo, però avui jo us vull presentar el que sempre faig, que seria de la recepta tradicional la meva versió d’aquesta crema tan deliciosa.




Ahh i aprofito per participar al blog Memòries d’una cuinera que aquest mes ens proposen de repte un gaspatxo o un salmorejo.


Ingredients:
1 kg. De tomàquets madurs
1 pebrot verd italià (allargat)
1 cogombre
1 dent d’all
Oli d’oliva
Vinagre de poma
Sal
Per acompanyar:
Tomàquets xerri partits en quarts
Ceba picada finament
Pebrot verd picat finament

Posar a bullir aigua a un cassó i introduir els tomàquets durant uns pocs segons. Els traiem del foc i els deixem en un vol amb aigua freda i seguidament els pelem.  Aquest procés és per facilitar la tasca de pelar-los.
Afegir al got de la batedora el tomàquet pelat, el cogombre pelat i tallat a trossets, el pebrot verd tallat, la dent d’all i un polsim de sal. Afegim també un raig d’oli d’oliva i de vinagre.
Ho batem tot plegat i ho tastem i rectifiquem de sal i si o desitgem d’oli d’oliva i de vinagre també.
Per presentar es posa en un vol i els ingredients per acompanyar a la vora per qui se’n vulgui posar per damunt.

Nota: abans de presentar-ho es pot colar per retirar les llavors dels tomàquets o qualsevol altre tros que pugui haver quedat. Jo no ho colo perquè no em fa res trobar-ho.



5 comentaris:

  1. Hola guapa! doncs a vegades no cal experimentar massa, no??? un bon gaspatxo tradicional pot ser el millor entrant! Moltíssimes gràcies per participar a Memòries. El proper dia 1 publicarem el recopilatori de receptes!!! petonets

    ResponElimina
  2. M'encanta el gaspatxo tradicional, de fruites, tots, és tan refrescant però tens raó de vegades volem experimentar i el de tota la vida és genial!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries.

    ResponElimina
  3. Gràcies a vosaltres pels comentaris.

    ResponElimina
  4. El meu preferit és el tradicional, el teu té un color magnífic!
    T'he trobat a través de les noies del Memòries, encantada!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Hola Roser, guapa tu

    la Conxita diu que tens una recepta de pataes que está molt bona, i saps, no la se pas trobar, em pots pasar l´enllaç, i així acabaré abans ?

    mil petonets Susanna

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.